Ekonomi

Sağlık Bakanlığı 10.900 işçi alımı kura çekimi sonuçları yayınlandı!

Sağlık Bakanlığı’nın taşra teşkilatında istihdam etmek üzere 10 bin 900 sürekli işçi alımı için başvurular İŞKUR üzerinden alınmıştı. Artık gözler kura çekimlerine çevrildi. İşçi alımı için başvuru yapan adayların heyecanla beklediği kura çekimi sonuçları açıklanacak. Peki, Sağlık Bakanlığı 10.900 işçi alımı kura çekimi sonuçları 2023 için ne zaman açıklanacak?

SAĞLIK BAKANLIĞI 10.900 İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi alımı kura çekimi tarihi hakkında bilgi verdi. Bakan Koca, açıklamasında “İşçi alım başvuruları İŞKUR tarafından tamamlanmış olup, kura çekimi 25-26 Nisan arasında Bakanlığımızca noter huzurunda yapılacaktır” dedi. Buna göre, 10 bin 900 işçi alımı için kura çekimi 25-26 Nisan 2023 tarihlerinde yapılacak. Kuralar Ankara’da noter huzurunda sabah 09:00’da çekilmeye başlanacak ve saat 18:00’de sona erecek.

İSİM LİSTESİ NEREDE YAYINLANACAK?

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 işçi alımı kura çekimi sonuçları isim listesi, çekilişin ardından İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden yayınlanacak. Ayrıca, Yüksek Hizmet Maliye Bakanlığı (YGHM) bağlantısı veya https://iscisonuc.saglik.gov.tr adresi üzerinden de sonuçlar öğrenilebilecek.

Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı bu işçi alımı, istihdam projesi içerisinde en fazla işçi alımı yapan bakanlıkların başında geliyor. İhtiyaç duyulan hizmet türü ve mesleklerdeki alımların il düzeyinde karşılanması planlandığından, başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak. Adaylar, sadece bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapabildi.