Sağlık

Sigara Nasıl Üretilir?

Sigara herkesin bildiğimiz gibi insan sağlığına son derecede zararlı ve olumsuz derecede etkiler ama nedense bazı insanlar tarafından bir türlü bırakılmayan ve olumsuz şekilde bağımlılık yapan bir tütünsel maddedir.

Sigaranın Çıkış Tarihi

İlk Çıkış Tarihine baktığımızda yüzyıllar önceki zamanlara dayanır. Ama kimin böyle zararlı bir şeyi keşfettiğine dahi herhangi bir bilgi yoktur Bilinen tek şey m.ö 18. yüzyıllarda İspanyolların kendileri ile beraber Amerikan kıtasına getirdiği sanılmaktadır ama kesin bir bilgi yoktur.

Sigaranın Çıkış Amacı

Sigaranın çıkış amacı sindirim sorunu çeken hasta insanların boğazındaki sindirim sorunlarını çözmekti ama nedense insan sağlını son derecede kötü etkileyen ve bırakması zor olan bir bağımlılık yaptığı görüldü faydasından çok zararını gören insanlar böyle bir yöntemi kullanmaktan uzak durup vazgeçtiği söylenmektedir.

Sigara Nasıl Üretilir

Öncelikle Her biri 250kg olan farklı bölgelerden ve farklı özelliklere sahip olan balyalanmış sigara tütünleri fabrikalara gelir Bu tütünler genellikle %9-11 nemlilik yüzdeliğine sahip olduğu için birbirinden ufalanacak seviyedeymiş. Tütünlerin yüzdelik nem oranını yükseltmek için ilk önce tütünlere şok buhar uygulaması yapılır daha sonra tütün birbirinden ayrıştırılıp güzelce yıkanarak % 30’u bağıl neme ulaştırılıyormuş. Bu işlem gerçekleştirildikten sonra tütün esnicek bir seviyeye ulaşır ve 1.50m çapında ufak ufak parçalar haline getirilip kıyılır. Daha sonra ise şok şeklinde Isıtma uygulanır tütün şişerek patlama şeklinde dağıtılır ve bundan faydalanarak daha çok hacimde tütün elde edilir. Farklı bölgelerden gelen tütünlerin kimyasal özelliklerini ele alınıp hangi markadan sigara üretimi yapmak istiyorlarsa o sigara için hazırlanmış karışım reçetelerine bakıp tütünlerin bölgesel özelliklerini ele alınıp ona göre büyük kazanlı makinalarda saatlerce harmanlıyorlarmış. Tütünleri endüstri tarafından üretilen sigara kağıtlarını kullanarak bu tütünleri makinana zaman içinde sarmaya başlıyormuş. Durmadan Çalışan Bu makinalar sayesinde dakikada en az 15.000 adet sigara üretimi yapılıyormuş.

Sigaranın İçindeki Maddeler

ASETON/ Oje çıkarmak için kullanılır. AMONYAK/Tuvalet temizlemek için kullanılır.

ARSENİK/Fare öldürücü zehir.

BÜTAN/Tüp gaz.

DDT/ Böcek ilacı.

FORMALDEHİT/ Cesetleri muhafaza etmek için kullanılır.

KADMİYUM/ Pil üretmek için kullanılır. SİYANÜR/Çok zararlı öldürücü bir