Sağlık

Koronavirüs salgının hayatımıza etkileri

Yaşadığımız bu evrende biliyoruz ki Arti hayatlarımız bu hastalığa bağlanmış durumda. Sağlığımızdan yaşam çerçevemize kadar hastalık bizi etkilemiş durumdadır. Bu salgından kurtulabilmek için aslında gereken tüm olaylar biliyoruz ki ; mesafe, maske, temizlik.

Osmanlı Devleti’nin kurulduğu günden itibaren yaşadığımız bu coğrafya ve bu coğrafya dışında Osmanlı devleti zamanında yaşamış her millet, her topluluk adeta bir temizlik ve görgü kuralları gibi toplum için ne yararlıysa uygulanmaya çalışılmıştır. Toplum kendine ve çevresindeki insanlara dikkat ettiği sürece zaten bu hastalığın veya başka sorunlarında üstesinden gelinebileceğini görmüşlerdir. Osmanlı Devleti zamanı ve daha öncesinde bu ve buna benzer çok fazla hastalık ortaya çıkmıştır. Özellikle bazı padişahlar döneminde bile hastalık yüzünden kapanmalar meydana gelmiştir. Bu meydana gelen hastalıkların kontrolü için sosyal mesafe gibi şartların bazıları da o yıllarda kısmen geçerli olmuştur. 

Sağlık çok kapsamlı bir konu aslında. Evet sağlık olmazsa hiç bir şey olmuyor hakketen biz elimizden gelen tüm çabayı gösterelim ki bu dönemde hem kendimize hem de çevremize yaymayalım bu virüsü. Daha kötüsü ise sağlığımızdan olduktan sonra başlıyor her şey . Dikkat edelim ki bu gibi durumlarda daha hafif atlatabilelim bu salgın hastalığı.