Sağlık

Kirpik Perma Nedir? Nasıl Yapılır?

Çağın oldukça en eski zamanlarından itibaren kadınlar, kirpiklerini daha uzun ve aynı zamanda daha dolgun göstermek ve bakışlarını belirginleştirebilmek amacı ile  çeşit çeşit birçok yöntemlere başvurmuştur.

Teknoloji alanındaki ve güzellik-bakım  sektöründe yaşanan gelişmelerin son gaz ilerlemesi ile birlikte kirpik bakımı da gelişerek bizi oldukça mucizevi bir uygulama ile tanıştırıyor.

Peki kirpik perması nedir? Kısa birşekilde değinmek gerekir ise; Kirpik perması  kirpiklere 45 dakika boyunca uygulanan ve yapılan uygulamadan sonra yarı kalıcı şekilde kıvrık kalmasını, bununla beraber dolgunluk ve hacim kazanmasını sağlayan bir tür işlemdir. Oldukça zor biçimde şekil verilen tüylerden birisi olan kirpik, bu kirpik perması uygulamasının sayesi ile kalıcı birşekilde ekstra olarak kavis elde edilebilmektedir.

Kirpik Perması Nasıl Yapılır?

Kirpik perması işlemi oldukça pratik ve gayet basit bir işlemdir. İlk öncelikle kirpiklerin tam üzerine, yani göz kapağının uç kısımlarına denk gelecek şekilde minik birer bigudi sabitlenmektedir. Kirpikler bu bigudi üzerinde güzel ve gayet dikkatli şekilde taranarak perma uygulaması için hazır hale getirilir. Küçük  biçimdeki bigudiye sarılmış olan kirpiklere perma sıvısı yeterli miktarda uygulanarak alanında uzman olan kişi tarafınca belirlenen süre zarfında beklenir. Böylelikle kirpik perma işlemi başarılı birşekilde tamamlanmış olur.

Kirpik Perma İşlemi Ne Kadar Süre Dayanır?

Kirpik perma işleminin  kalıcılığı, işlem yapılan kişinin kirpik yoğunluğuna ve yapısına göre değişmek ile beraber ortalama olarak dayanıklılık  süresi 1 veyahut da 2 ay kadardır. Ancak kirpik perma  uygulamasını belirli aralıklar ile tekrar ederseniz, perma işleminin kalıcılık süresi de elbetteki uzayacaktır.