Gündem

İmplant Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Eksik dişler hem sağlık hem de kozmetik açıdan sorun oluşturuyor. Gelişen teknoloji diş hekimliğinin de işine yaradı. Geleneksel olarak kullanılan köprü ve proteze alternatif olarak implant diş tedavisi geliştirildi.

İmplant tedavisi eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir. İmplant tedavisinin diğer tedavilere avantajı komşu dişlere zarar verilmez. Yani komşu dişlerin kesilmesi gerekmez. İmplant diş kök görevi görür ve doğal diş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsiniz. Diş implantı cerrahisi, diş köklerini metal, vida benzeri direklerle değiştiren ve hasarlı veya eksik dişlerin yerine gerçek dişlere çok benzeyen ve işlev gören yapay dişler yerleştiren bir cerrahi süreci de içerir. Diş implantı, iyi oturmayan protez veya köprü dişlere hoş bir alternatif sunabilir ve bu nedenle geleneksel köprü gibi yöntemlere göre daha fazla tercih edilir

İmplant tedavisi yalnızca hekime bağlı bir tedavi değildir. Hekim, başarılı bir implant uygulaması yapabilir. Ancak hasta, ağız bakımına özen göstermelidir ki bu başarılı implant uygulaması devam etsin.  Bu iki unsurun da iyi olması tek başına yetmez. Yapılan protez iyi bir labaratuvar tarafından üretilmelidir. Üretilmediği takdirde implantlar başarıya ulaşamaz.

İmplantların başarıya ulaşması için dikkat edilmesi gereken noktalar ise aşağıdaki şekildedir,

*İmplantların hekim tarafından başarılı bir şekilde uygulanması,

*Hastanın implantlarına iyi bakması,

*İmplanların iyi bir labarotuvar koşullarında üretilmesi.