Ekonomi

PTT’den Emekli ve İhtiyaç Kredisi: 60.000 TL Kredi Kampanyası Devam Ediyor!

PTT, merakla beklenen 60.000 TL kredi kampanyasının devam edeceğini duyurdu. PTT kredileri son yıllarda yoğun ilgi gören ve başvuru yapılan krediler arasında yer almaktadır. Bankalarla yapılan anlaşmalar sayesinde sadece ihtiyaç kredisi veren bir kurumdur. Bu kapsamda en çok tercih edilen banka ise Aktifbank’tır. Aktifbank üzerinden başvuru yapan müşteriler, PTT üzerinden emekli maaşı alıyorlarsa 60.000 TL’ye kadar 36 ay vadeli kredi kullanabilmektedirler. PTT şubelerine kimlikleriyle başvuru yapmak gerekmektedir.

PTT Kredisi İçin Başvuru Şartları

PTT kredisi için başvuru yapabilmek için emekli olmanız ve emekli maaşınızı PTT üzerinden almanız gerekmektedir. PTT dışında alınan emekli maaşlarına banka kredi vermemektedir. Ayrıca yeni bir taşıma yaptıysanız, taşıma işlemi tamamlandıktan sonra kredi başvurusu yapabilirsiniz. PTT emekli kredisi için bankadan bir adet maaş çekmeniz gerekmektedir.

80 yaşına kadar olan müşteriler için de bu kredilerden yararlanma imkanı vardır. Kredi notunuzun önemi olmasa da banka kredi sicili önemli bir faktördür. Yani eğer başka bankalara olan borçlarınız nedeniyle icralık durumda iseniz ve bu durumu hâlâ ödemediyseniz, kredi başvurusu yapsanız bile başvurunuz reddedilecektir.

PTT Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT kredisi başvurusu için en yakın PTT şubesine gidebilirsiniz. Özellikle emekli maaşınızı aldığınız şubeye gitmeniz zorunlu değildir. Size en yakın PTT şubesine giderek, Aktifbank kredisi veren bir şube bulmanız yeterlidir.

Denizbank’tan PTT Kredisi

Kredi notu yüksek olan kişiler, daha düşük faiz oranlarıyla kredi başvurusu yapabilirler. Denizbank üzerinden de PTT kredisi başvurusu yapabilirsiniz. Denizbank, PTT’den emekli maaşı alan emeklilere 80 yaşına kadar 36.000 TL ve 36 ay vadeli kredi imkanı sunmaktadır. Bu kredinin faiz oranları da Aktifbank kredisiyle benzerdir. Kredi notu düşük olanlara da bu kredi verilebilmektedir. Kredi vadesiyle yaşınızın toplamı 80 olmalıdır. Örneğin, 77 yaşındaki bir müşteri 3 yıllık kredi alabilir. Başvurular, Denizbank şubeleri yerine PTT şubelerinden yapılmaktadır.

Denizbank gibi ING, Vakıfbank, TEB gibi bankalar da PTT üzerinden kredi veren bankalardır. Bu bankalarla yapılan anlaşmalar sayesinde kredi kullanımı sonrası ödemelerinizi PTT üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca emekli maaşınızı PTT’ye taşırsanız, PTT emekli promosyonu olarak 1.000 TL’ye kadar ek ödeme alabilirsiniz. İlk maaşınızı çektiğinizde bu promosyonu alabilir ve kredi başvurusu yapabilirsiniz. Bu yazıda sizlere PTT emekli kredisi hakkında bilgiler verdik. Detaylar ve güncel faiz oranlarını öğrenmek için PTT şubelerine başvurmanızı öneririz.