Gündem

Tarot Falı Olması Gerekenler

İnsan hayatında fal baktırmak, büyük ve önemli bir yere sahiptir. Tarot falı, kahve falı gibi çok eskilere dayanan bir fal çeşididir. Farsçadan dilimize geçen fal, baht ve tarih gibi anlamlara gelmektedir. Baht ve gelecek hakkında bilgi almak isteyenler, tarot falı hakkında araştırmalar yapmaktadır.

Tarot aşk falı nasıl bakılır ve Tarot falı tehlikeli mi, gibi konular hakkında detaylı bilgiler edinerek, sizler için bu yazımızda derledik.

Tarot Falı Nedir?

İtalyanca tarocci kelimesinden türetilen Tarot, köken bakımından Çin ve Hindistan’a uzanmaktadır. Toplam 78 karttan oluşan tarot falı, kişinin aşk hayatı, iş hayatı ve yaşam tarzı gibi tahminlerde bulunarak onlara, geleceği söyleyen fal çeşididir.

Tarot Falı Nasıl Bakılır?

Tarot falına baktırmak isteyen kişi, ilk önce duygularına hakim olabilmek için kendini ruhen ve bedenen hazır hissetmesi gerekir. Çünkü faldan sonra kişi, mutlu olabileceği gibi umutsuz duygulara da kapılabilir.
Tarot falı için kişi, kartlara odaklanmalı ve hazır olduğunu söyledikten sonra 78 karttan üç adet kart seçer ve üç kartı yan yana dizer. Sol kart, kişinin içinde olduğu durumu ve duyguyu açıklarken, ortada ki kart, self kart olarak tanımlanır. Sağ tarafta bulunan kart ise, kişinin geleceği hakkında bilgi verir. Kısacası; sol kart, sağ kart üzerinden değerlendirilir.

Seçilen üç kart açıldıktan sonra, 4 mart daha çekilir. Bu son dört kat ise kişinin, iş ve aşk hayatı gibi özel yaşam hakkında bilgi verir. Bundan dolayı aşk acı çekenler veya aşık olanlar, tarot falı aşk için çektikleri üç adet karttan sonra dört kart daha çekmektedir. Tarot falına baktırmak için tarot falcılarına gidebilir veya bu falcılar ile internet üzerinden online şekilde görüşme sağlayabilirsiniz.

Tarot Ne Sıklıkla Bakılır?

Tarot falına, gelecek ve baht için bakıldığı gibi insanlar; ikilemde kaldığı soruların cevaplarını net bir şekilde almak için de baktırmaktadır. İkilemde ki sorulara “Evet veya Hayır” gibi net cevaplar istiyorsanız, tek kart tarot falı seçimi yapılmalıdır.

İnsanlara hem negatif hem de pozitif enerjiye neden olan tarot falına sık sık baktırmak tercih edilmese de insanlar, merakına yenik düşmektedir. Bu da insanı sürekli düşünmeye ve insanda gelecek kaygısının oluşmasına neden olmaktadır. Bundan dolayı insanların, ara sıra baktırmaları ve faldan çıkan sonuçlara kendini kaptırmaması gerekir.

Tarot Falına Bakmak Tehlikeli Mi?

Tarot falı, diğer fal çeşitleri gibi insanlara hem mutlu hem de üzücü haberler verebilmektedir. Sonucun mutluluk olması, insanın sürekli mutlu olacağı hissine kaptırır. Fakat, oluşan herhangi bir olumsuz neticede insan, depresyona girebilir ve hem ruhen hem de bedenen kendisine zarar verebilir.

Tarot falı sonucunda üzücü haber alan kişi ise, sürekli negatif düşünerek, psikolojik sorunlar ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu da hem kendisine hem de çevresindekilere zarar verme olasılığını artırır. Kısacası, tarot falına bakmak çoğu kez tehlikelidir.