Gündem

Reckol kimdir? Recep Eker kaç yaşında nereli

Türkçe rap son dönemlerin en popüler müzik türü olmaya devam ediyor. Z kuşağının yoğun ilgi gösterdiği rap müzik, yeni yıldızlarını da yaratmayı başarıyor. Cakal ile çıkardığı Glock şarkısıyla adından söz ettiren Reckol ise büyük bir başarıya imza attı. Peki, Reckol kimdir? İşte detaylar…

Türkiye’nin ana gündem maddesi haline dönüşen Z kuşağı farklı tarzlara yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Pop ve arabesk müziğin yerini rap müzik alıyor. Z kuşağı sadece popüler müzik tarzını belirlemek ile kalmıyor. Aynı zamanda kendi yıldızlarını da üretmeye başlıyor. İnternetin yaygın bir şekilde kullanılması da genç yeteneklerin keşif sürecinde en etkili faktör olarak karşımıza çıkıyor. Youtube’nin yanı sıra Spotify listelerine girmeyi başaran genç yıldızlar bir anda en popüler isimler haline dönüşüyor. Son olarak adından söz ettirmeyi başaran genç yetenek ise Reckol oldu. Rap müziğin sevilen ismi Cakal ile birlikte müzik dünyasına adım atan Reckol, özgün tarzıyla dikkat çekti.

Reckol’un gerçek adı nedir?

Rap müzik yapan sanatçıların en belirgin özelliklerinden birisi de gerçek isimlerini kullanmak yerine nick nameleri tercih etmeleri oluyor. Ceza, Sagopa Kajmer gibi önemli isimlerin başlattığı akım genç yıldızlar tarafından da sürdürülüyor. Rechol mahlasını kullanan rap müzisyeninin gerçek adı Recep Ekerdir.

Recep Eker kaç yaşındadır?

15 Aralık 2000 tarihinde Bursa’da dünyaya gelen Recep Eker (Reckol) küçük yaşlarından itibaren müzikle ilgilenmektedir. Özlüce Şehit Aykut Yurtsever Anadolu Lisesi’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra Bursa’dan İstanbul’a taşınmıştır. Üniversite eğitimi almayan sanatçının hayatı Emirhan Çakal ile tanıştığı gün değişmiştir. Müzik dünyasına ilk adımını Çakal ile birlikte atmıştır. Çakal ile birlikte Glock adlı esere imza atan Reckol, Youtube’da 16 milyon izlenme sayısına ulaşmıştır. Hemen akabinde ise Perros Blancos Freestyle adlı eseri yayınlamıştır. Tekli şarkılarda yakaladığı başarı sayesinde albüm yapma şansı bulmuştur. Reckol’un ilk albümü Özlüce Trap Boys, 13 Ağustos 2021 tarihinde çıkmıştır. Müzik dünyasında emin adımlarla ilerleyen Reckol, Benimle Gel adlı şarkısıyla geniş kitlelere ulaşmayı başarmıştır. Reckol’un son eseri ise Çakal ve Keişanla birlikte hazırladığı Altıpatlar şarkısı olmuştur.