Gündem

Polisin ek göstergesi kaç oldu? Polis maaşları ek gösterge ile ne kadar değişecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ek gösterge açıklamasının ardından polis maaşları ne kadar oldu? Polis Ek göstergesi ne kadar oldu? Polis ek gösterge maaş, ikramiye ve emekli maaşı ne kadar zamlandı? 3600 ek gösterge müjdesiyle birlikte polis maaşları araştırılıyor. Polis, hemşire, öğretmen, din görevlisi maaşları zamlandı. Peki ne kadar artış yapıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 600 puan gösterge artış müjdesinin ardından polis ve emekli polis maaşları ne kadar oldu sorularının yanıtı haberimizde sizlerle…

Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek 3600 ek gösterge çalışmasının belirli memur sınıfları için değil tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde 600 puanlık artış şeklinde yapılacağını duyurdu. Verilen bu müjde ile birlikte polis ve emekli polis memuru aylıklarında artış müjdesi de gelmiş oldu. 3600 ek gösterge yerine 600 gösterge puan artışı ile polis ve emekli polis maaşları ne kadar oldu? Polis maaşları ile emekli polis aylıklarında son durum ne?

Polisin Ek Göstergesi Kaç Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “Ülkemizde 5,3 milyon kamu görevlimizin tamamı yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır. Birinci dereceye gelmiş olma şartıyla söz verdiğimiz tüm meslek grubundaki hak sahipleri 3600 Ek Göstergeye yükseltilecektir.” ifadelerini kullandı. Böylece polis için ek gösterge 3600 oldu.

Polis Maaşları Ne Kadar Oldu?

Ek gösterge artışı ile 2008 yılından önce memuriyete başlayanların maaşlarında doğrudan artış yaşanacak. Öğretmen, polis ve dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu din görevlilerinden 25 yıl hizmet üzerinden emekli olanlar şu an 5.242 TL, hemşireler ile diğer lisans mezunu din görevlileri ise 5.095 TL emekli aylığı alıyor. Otuz yıl hizmeti olanlar ise sırasıyla 5.592 TL ve 5.435 TL aylık alıyorlar. Ek göstergenin 3600’e çıkartılması halinde aynı kişiler 25 yıl hizmet üzerinden 6.399 TL, 30 yıl hizmet üzerinden ise 6.826 TL aylık alacaklar.

8/1 derecesindeki bir polis memuru Temmuz 2021 itibariyle 7.465 TL maaş alırken yılbaşından itibaren geçerli gösterge artışı ile birlikte 2022 Ocak ayından itibaren 9.734 TL maaş alacak. Artış tutarı tam 2.269 TL olarak polis maaşlarına yansıyacak.