Gündem

Ot Yeşermeyen Tarlada Kurmuş Olduğu Sistem İle Ayda 1 milyon 250 Bin Lira Kazanç Elde Ediyor

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yer alan 80 dönümlük araziye belediye tarafından ot yetişmeyen tarla içine güneş enerjisi santrali kurulma işlemi gerçekleştirildi. 25 milyon liraya kurulan güneş santrali 3000 eve yetecek oranda elektrik elde edilmesine olanak sağlandı. Belediye her ay artık bu güneş tarlası sayesinde 1 milyon 250 bin lira kazanç elde ediyor.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yer alan 80 dönümlük büyüklüğünde olan araziye belediyenin kurmuş olduğu güneş enerjisi santrali sayesinde üretilmiş olan elektrikten sadece ay olarak 1 milyon 250 bin lira gelirin elde edildiği fark edildi.

Güneş Tarlası Tarım İçin Uygun Bir Alan Değildi

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu bir televizyon kanalına mensup olan muhabire güneş enerjisi panelleri aracılığı ile önemli bir oranda gelir elde sağladıklarını belirtti.
Yenilenebilir kaynaklardan elde edilmiş olan elektriğin önemini açıklayan Mehmet Hacıoğlu güneş enerjisi santralinde atmosferi de yer alan karbondioksit salımının önüne geçilmesi ile doğayı da bu şekilde korumuş olduklarını ifade ediyor.

Mehmet Hacıoğlu dünya genelinde enerji maliyetinin yüksek seviyeye ulaşmış olduğunu belirtmek gerekir. Hem belediyemize bu şekilde gelir sağlamak hem de enerji maliyetini daha da aza düşürmek için bu çalışmayı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bir yıl boyunca düşünüldüğünde 12 milyonun üzerini geçen bir gelir elde edeceğimizi bekliyoruz. Kurulmuş olan santralin 4 megavat bir güce sahip olduğunu ifade eden Mehmet Hacıoğlu üretim ile beraber belediyemiz bünyesine de gelir elde etmeye başlamış durumdayız. Santralimizin açılış törenini önümüzdeki günlerde devlet büyüklerini de bu töreni davet edip bu alanda bir şenlik atmosferi gerçekleştirip duymuş olduğumuz sevincimizi vatandaşlarımız ile paylaşmak istiyoruz diye belirtti.

Güneş Santrali Yaklaşık Olarak İki Buçuk Yılda Maliyetini Karşılayacak

Yatırım teşvik belgesi almakla işe başlamış oldukları tesisi yaklaşık olarak iki buçuk yılda kurulurken harcanmış olan giderin bu yıl kapsamında maliyetini amorti etmesini beklemiş olduklarını anlatan Mehmet Hacıoğlu santralin kapasitesinin daha da artırılması için çalışacaklarını belirtmiş oldu.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kurulmuş olan güneş enerjisi santrali sayesinde hem belediyeye hem de oradaki yaşayan vatandaşlara bu şekilde gelir sağlanmış oldu. Mehmet Hacıoğlu yapmış oldukları bu çalışmayı daha da büyük bir alana yayarak daha fazla gelir elde etmeyi hedeflediklerini belirtti. Güneş enerjisi santrali yapılırken harcanmış olan giderin tamamı yaklaşık olarak 2,5 yıl içinde maliyeti karşılamış olacak. Enerji maliyetinin yüksek olması ile beraber elektrik faturalarının daha da zamlı bir şekilde yansıtıldığı bugünlerde önümüzdeki günlerde daha da fazla artış olacağı belirtiliyor. Yapılmış olan bu çalışma sayesinde belediyemiz hiç de azımsanmayacak şekilde ayda 1 milyon 250 bin lira gelir elde ederek enerji giderini bu şekilde bertaraf etmiş olacak.

Güneş Santrali ile Elektrik Üretimi İçin Tesis Açılıyor

Verimi düşük olan arazileri böyle yatırımlar yaparak değerlendirmek hem ülke bütçesine hem de vatandaşlara olumlu bir şekilde yansıtılması sayesinde gelir elde edilebileceği belirtiliyor. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yer alan ot bile yetişmeyen 80 dönümlük bu araziye güneş enerjisi santrali kurularak elektrik enerjisi elde edilmiş bulunuyor. Yapılmış olan santralin açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu yapılacak olan törene devlet büyüklerini de davet edeceklerini ifade etti. Güneş enerjisi sayesinde elektrik enerjisi elde etmek bizim için gurur verici diye ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu bu enerji sayesinde önemli bir gelir sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.