SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Tüm Haber

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Ekonomi » Kurban Bayramı öncesi altını olanlara uyarı

Kurban Bayramı öncesi altını olanlara uyarı

Yayınlanma:
Kurban Bayramı öncesi altını olanlara uyarı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bayram öncesi yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Gram altında geri çekilme beklentisini paylaşan Memiş, yılın ikinci yarısında öne çıkacak seviyeyi de açıkladı.

Altın yatırımcıları bayram öncesi bu uyarılara kulak vermeli

Kurban Bayramı yaklaşırken finans piyasaları da dikkatle izlenmeye devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara önemli mesajlar verdi. Gram altındaki hareketlilikle ilgili dikkat çeken analizlerde bulunan Memiş, aynı zamanda gümüş, borsa ve dolar tarafına ilişkin beklentilerini de paylaştı.

“Piyasalarda şimdilik sakinlik hâkim”

Memiş, haftalık değerlendirmesinde küresel ve yerel piyasalardaki durumu yorumladı. Özellikle Rusya-Ukrayna hattındaki gelişmelerin yatırımcılar tarafından yakından takip edildiğini belirten uzman isim, piyasaların bu görüşmeleri “havada kalan temas” olarak değerlendirdiğini aktardı.

YouTube kanalında yaptığı açıklamada, “Trump görüşmeyi olumlu değerlendirse de piyasalar net bir sonuç çıkmadığı için bunu fiyatlamadı” diyen Memiş, mevcut durumda genel bir sakinliğin sürdüğünü ifade etti.

Borsaya uzun vadeli bakış: “Bekleyeni ödüllendirebilir”

Borsa yatırımcılarına da seslenen Memiş, özellikle orta ve uzun vadeli düşünenlerin önümüzdeki süreci değerlendirmesi gerektiğini belirtti. BIST 100 endeksinde 9553 puanın önemli bir seviye olduğuna dikkat çeken Memiş, şu teknik detayları paylaştı:

Kısa vadede direnç: 9850 puan

Psikolojik eşik: 10 bin puan

Bekleme süresi: En az 6 ay

Memiş, “Borsada yapılan son operasyonların ardından daha sağlam bir zemin oluştuğunu düşünüyorum. Uzun vadede sabırlı olan kazanabilir” dedi.

Gram altında ‘3. dalış’ uyarısı: “4000 TL altı görülebilir”

Altın yatırımcılarının en çok merak ettiği konulardan biri olan gram altındaki seyir hakkında da net değerlendirmeler geldi. Şu anki seviyelerin 4124 TL civarında olduğunu belirten Memiş, kısa vadede 4100 TL altı sarkmaların mümkün olduğunu söyledi.

“Gram altında üçüncü bir düşüş dalgası bekliyorum” diyen uzman, bu seviyenin 4000 TL’nin altına kadar inebileceğini öngördü. Ancak yılın ikinci yarısı için yönün yukarı olacağını da ekleyerek şu notu düştü: “Yılın ikinci yarısı için hedefim 4500 TL seviyesi. Şimdiden bu trende hazırlıklı olunmalı.”

Bayram öncesi hazırlık: “Fiyatlara güvenmeyin, nakit bulundurun”

Memiş’in yatırımcılara bir diğer uyarısı ise Kurban Bayramı öncesinde nakit hazırlığı yapılması yönünde. Fiyatlarda ani değişimlerin yaşanabileceğini belirten uzman, “Fiyatlara tamamen güvenmeyin, nakitte kalmak bazen daha değerli olabilir” dedi.

Ayrıca, fiziki altın alımı düşünen yatırımcıların acele etmemesi gerektiğini vurgulayan Memiş, “Ana trend yukarı yönlü olsa da kısa vadeli dalgalanmalar fırsata çevrilebilir” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler