Ekonomi

İlkokul Ortaokul Lise ve Üniversite Öğrencileri İçin 1611 TL Yardım Yapılacak

Eğitim hayatı için önem taşıyan destek ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ilkokul, orta, lise ve üniversiteliyi kapsayan bir destek ile öğrencilere 1.611 TL bakanlık tarafından verilecek. Bu destek ile öğrencilerin eğitimi için destek niteliğinde yapılacak yardım sayesinde öğrencilerin eğitim giderleri karşılanacak. 2022 yılı için başvuru yapanların başvuruları değerlendirilerek PTT vasıtası ile ihtiyacı olan ailelere yardım desteği yapılacak. Başvuru ile ilgili detayları merak edenler başvuruyu nasıl yapacaklar detaylarla ilgili bilgiler şöyle;

Öğrenci Yardımı Başvuru Detayları

Yapılacak öğrenci desteği için yararlanmayı düşünen vatandaşlar SYDV aracılığında başvurularını yapabilecekler. Yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar il meclisine okur parası yardımı için başvuru belgeleri ile başvurularını yapabilecekler. Öğrenciler için yapılan SGK, SYDV, VGM ve ticari kuruluşlar gibi birçok şirket tarafından yapılan yardımlar devam etmekte. Bakanlığın yaptığı yardım ödemelerinin hesaplara yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda yatması bekleniyor.

Bakan Devletin Öğrenciler İçin 1.611 TL Yardım Yapacağını Duyurdu!

Yapılan açıklamaya göre maddi olarak asgari ücretle geçinen, emekli ve ücretli çalışana kadar ev hanımlarını da kapsayan yardımların devam etmesinin ardından en son yapılacak yardım öğrencileri ve ailelerini ilgilendiriyor. Son yapılan açıklamalarda öğrenciler için yapılacak1.611 eğitim desteği olarak başvuru yapılması halinde ihtiyacı olan ailelere eğitimin ara verilmemesine istinaden eğitim yardımı yapılacağı açıklandı. İhtiyacı olan ailelerin ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite okuyan çocuklarına destek vermek için eğitim yardımı olarak 1.611 TL alacakları duyuruldu.

Destek Ödemelerinden Nasıl Yararlanılır?

Destek ödemelerinden yararlanmak için 15 Mart itibari ile yapılacak başvuruların değerlendirilmesi ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim için başvuruları dikkate alınarak çocukların eğitimlerine katkı sağlayacak ödemeler PTT aracılığı ile ödenecek. 2022 yılının yardımcı kalemlerinde belirtilen zamların ardından eğitim içinde 1.611 TL ödenmesine karar verilmiştir. Düşük gelirli vatandaşlar için yapılan yardımlar eğitim yardımları içinde geçerli olacak. Ailelerin yardım başvuruları çocuk sayılarına göre hesaplanarak uygun görüldüğü durumda ödemeler yapılacak. SED olarak bilinen Sosyal ve Ekonomik Yardımcı Paket kapsamında ödemelerin ihtiyacı olan aileler için verilmesinde belgelenme koşulu aranmaktadır.

SED Başvurusu Nasıl Yapılacak?

İhtiyaç sahibi ailelerinin sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarından başvuru dilekçelerini ve formları ile birlikte ödeme istediklerini beyan edecekler. Bazı belgelerinde isteneceği başvuruda istenilen belgelerle eğitim için destek yardımı talebinde ihtiyaç sahipleri başvurularını yapabilecekler. Yardım ödemeleri için beyanda bulunacak aileler istenilen belgeleri vakıflar aracılığı ile de öğrenebilirler. Başvuru formunun dışında kendilerinden talep edilecek birtakım belgeler de bulunabilir. Bu belgeler yeniden vakıflar üstünden öğrenilebilmektedir.

E Devletten Sorgulayın

SED başvuruları sorgulama için e devlete giriş yaparak TC bilgilerinizle sorgulama yapabilirsiniz. Başvurularını Sosyal ve Ekonomik Destek Ön Başvuru adı altında başvurularınızı e devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Yılda 1-2 kere ödenen eğitim desteği maddi imkânı olmayan öğrenciler için ayın 13 ve 15 tarihleri arasında yatırılan bir maddi destek programıdır. Sürelilerde her ay yapılan destek SED yardımının yapılması ile ihtiyaç sahiplerine göre yılda 1 ya da 2 kere yapılmaktadır. Okuyan öğrenciler için temel ihtiyaç desteğinin sağlandığı SED yardımından aileler başvuru yaparak yararlanabilecek.

Nisan ayında yapılan eğitim desteği Mayıs ve Haziran ayı kapsamında da ihtiyacı olan eğitim desteğine muhtaç kişilerin başvurmaları durumunda hesaplarına 1.611 TL yatırılacak. 1.259 TL olan eğitim SED desteğinin bu yıl için 1.611 TL olmasına karar verilmiş olup desteğe ihtiyacı olan öğrenciler için hesaplarına haziran ayında da yatırılması planlanmaktadır. Başvurunuzu hemen yaparak olumlu görüldüğünde hizmetten sizde yararlanabilirsiniz.