Gündem

Erdoğan ve Putin telefonda Ukrayna savaşını görüştü

Türk ve Rus liderler, Ukrayna savaşı, Moskova ile Kiev arasında olası bir esir takası ve Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesi hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna konusunu ele aldıkları bir telefon görüşmesi yaptıkları bildirildi.

Kremlin’den yapılan açıklamada , iki tarafın Rusya ile Ukrayna arasında olası bir esir takasının yanı sıra Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleştirilmesini ele aldığı bildirildi.

Kremlin, ” Ukrayna çevresindeki duruma ilişkin görüş alışverişi devam etti” dedi.

AFRİKA’YA TAHIL İHRACATI

Türkiye İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Rus tahılının Türkiye’de una dönüştürülerek ihtiyaç sahibi Afrika ülkelerine gönderilmesi projesinde somut adımlar masaya yatırıldı.”

Gemilerin Ukrayna’dan mal ve Rusya’dan amonyak ihraç etmesine olanak sağlayacak Karadeniz tahıl koridorunun yanı sıra Ukrayna’daki savaşta yaşanan son gelişmeler de iki liderin gündeminde yer aldı.

Erdoğan, Ankara’nın Rusya ile Ukrayna arasında kalıcı bir barışı kolaylaştırma ve arabuluculuk yapma istekliliğini de yineledi.