Gündem

Erdoğan, depremin vurduğu şehrin demografik yapısını koruma sözü verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te meydana gelen depremde hükümetin demografik yapıyı ve tarihi kimliği koruyacağını söyledi.

“Gaziantep’i tarihi kimliğini ve demografik yapısını koruyarak daha güçlü bir şekilde canlandıracağız. Binlerce yıl büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış şehirlerimizin yaralarını sarmakla kalmayacak, vatandaşlarımızın yüzyıllar boyunca geleceğe güvenle bakmasını sağlayacak alt yapıyı inşa edeceğiz” dedi. 21 Şubat’ta geç şehir.

Kendisine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer üst düzey hükümet yetkilileri eşlik etti. Turu, 6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremlerle ağır bir şekilde sarsılan Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerini kapsıyordu.

Acil Durum ve Afet Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkezini ziyaret eden Erdoğan ve Bahçeli, Gaziantep’te çadır kentlere yerleştirilen depremzedelerle görüştü.

Önümüzdeki ay Gaziantep’te 18 bin 544’ü olmak üzere 200 bin konutun inşaatına başlayacağız. 9 bin 130 adet de avlusu ve ambarı özgün mimariye sahip köy evi tahsis edeceğiz” dedi.

Kendi hükümetlerinin Van, Bingöl, Elazığ ve İzmir’de depremzedelerin yaralarını kısa sürede sardığını, yeni ve sağlam evler inşa ettiğini hatırlatan Erdoğan, “Artık bu hükümet [depremlerin vurduğu bu 11 ildeki sıkıntıları hızla aşacaktır. ].”

Bu felaket karşısında birlik olup ülkemizi rahatlatacağımıza inanıyorum” dedi.

Hükümet şimdiden 800 binden fazla insanın yerleştiği çadır kentler ve 40 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremlerde hayatta kalanlar için konteyner kentler inşa etti.