Teknoloji

Whatsapp Mesaj Dinlerken Bildirim Sesi Sorunu

Whatsapp son zamanların mesajlaşma uygulamalarından en çok kullanılanı haline gelmiştir. Özellikle mesajlara emoji ifadesi bırakabilme, gelen sesleri uygulama dışı oynatabilme, klavyede yeni emoji kullanımı gibi yeni özellikler devreye koymuş olmasıyla ilgi çekmektedir. Fakat bazı marka telefonlarda, titreşim modunda iken sürekli titreme ya da sesli profilde iken bildirim sesinin gelmesi sorunu ile karşılaşılmaktadır. Kullanıcılar bu sorunun nasıl çözülmesi ile ilgili arayış içinde bulunmaktadır.

Bildirim Sesi Sorunu Nasıl Çözülebilir?

Öncelikle belirtmeliyiz ki  whatsapp mesaj dinlerken bildirim sesi sorunu, telefonunuzun donanımsal bir hatası değildir. Genel de Samsung, Huawei, Xiaomi gibi android işletim sistemli cihazlar da bu sorun ile karşılaşılmaktadır. Ama bazı basit yönergeleri uyguladıktan sonra ses dinlerken titreşim ya da bildirim sesi almayacaksınız;

  • İlk olarak telefonunuzun Ayarlar bölümüne giriniz.
  • Buradan Uygulamalar sekmesine giriniz.
  • Tüm uygulamalara girdikten sonra Whatsapp uygulamasını seçiniz.
  • Açılan sayfadan, Bildirimler sekmesine giriniz.
  • Bildirim türü sayfasından Medya oynatma kısmını seçiniz ve titreşimi kapatınız, zil sesini de sessiz yapınız.
  • Ses dinleyerek kontrol ediniz, muhtemelen bildirim tiplerinden birini almayacaksınız.

Eğer sorun hala devam ediyor ise uygulamayı telefonunuzdan kaldırarak tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz. Ya da telefon servisinizle iletişime geçerek durumu bildirebilirsiniz.