Spor

Şampiyonlar Ligi maç tarihleri belirlendi

UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi maç takvimi açıklandı. Ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin maçları ne zaman oynanacak? Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi maçı hangi gün? İşte detaylar…

Bu yıl 31. sezonuna hazırlanan UEFA Şampiyonlar Ligi için heyecan dolu bekleyiş devam ediyor. Ülke puanında yaşanan düşüş nedeniyle takımlarımız grup aşamasına gelmeden önce ön elemelerden geçmek zorunda bulunuyor. 2022-2023 sezonu içerisinde Dünya Kupasının da oynanacak olması Şampiyonlar Ligi maçlarının erken tarihe alınmasına neden oldu. 10 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Şampiyonlar Ligi finali ise İstanbul’da olacak. Süper Toto Süper Lig’i Şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor ve lig 2’incisi Fenerbahçe ülkemizi Avrupa’da temsil etme hakkını kazandı. UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi maçlarının 21 Haziran Salı günü başlayacağı açıklandı.

Şampiyonlar Ligi’nde Trabzonspor maç tarihleri

Şampiyonlar Ligi’nde play-offlara katılma hakkı kazanan Trabzonspor’un maçları Ağustos ayında başlayacak. 16-17 Ağustos ile 23-24 Ağustos tarihlerinde oynanacak olan play-off maçları büyük önem taşıyor. Temsilcimiz Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasına yükselmesi için mutlak galibiyet alması gerekiyor.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi maçları ne zaman?

Şampiyonlar Ligi’ne 2’nci eleme turunda katılacak olan Fenerbahçe ise sezonu daha erken açmak zorunda kalacak. Uzun yıllar boyunca Şampiyonlar Ligi hasreti çeken sarı lacivertli taraflar maçları heyecanla beklemeye devam ediyor. 19-20 Temmuz ve 26-27 Temmuz tarihlerinde 2’nci eleme turu maçları oynanacak. Fenerbahçe’nin rakibinin belirlenmesi için kura çekimi gerçekleştirilecek. 15 Haziran tarihinde kura çekiminin yapılacağı açıklandı. Trabzonspor’un rakibinin belirleneceği play-off kura çekimi 2 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’da oynanacak olması ise Türkiye’deki futbolseverlerin heyecan duymasını sağladı. 10 Haziran 2023 tarihinde finale çıkmaya hak kazanan takımlar İstanbul’a gelecek. Dünyanın dört bir yanından binlerce kişinin ülkemize gelmek için şimdiden rezervasyonlara başladığı öğrenildi. Temsilcilerimiz Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki performansları ülke puanına yansıyacak. Ülke puanın yükselmesi halinde Süper Lig şampiyonu turnuvaya grup aşamasında katılabilecek. Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi maçlarına hazırlanmak amacıyla yaz kampına Haziran ayı içerisinde başlaması bekleniyor.