Spor

Angelo Preciado: Galatasaray’ın Transfer Gündemindeki İsim

Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk’la 2 yıllık yeni bir sözleşme imzaladıktan sonra transfer çalışmalarına hız verdi. 25. şampiyonluk ve Avrupa macerası için güçlü bir kadro oluşturmayı hedefleyen sarı-kırmızılılar, transfer gündemine Angelo Preciado’yu aldı.

UEFA Avrupa Ligi PlayOff turunda Galatasaray’ı saf dışı bırakan Sparta Prag forması giyen Preciado, Şubat 2024’te sarı-kırmızılıların radarına girmişti. Ancak o dönemde transfer iddialarıyla ilgili net bir açıklama yapılmamıştı.

Sarı-kırmızılılar, sağ bek pozisyonunda Sacha Boey’i sattıktan sonra geçici olarak Aurier’i takviye olarak almıştı. Ancak Fildişili futbolcunun beklenen performansı sergilememesi üzerine, Galatasaray sağ bek pozisyonuna yeniden Angelo Preciado’yu düşünmeye başladı.

Sparta Prag’ın sportif direktörü Tomas Rosicky, Preciado’nun transferiyle ilgili olarak “Preciado satılık değil. Bu kesinlikle benim için soru değil.” şeklinde açıklamada bulundu.

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi PlayOff turunda Sparta Prag ile oynadığı 2 maçta da Angelo Preciado önemli bir performans sergilemişti. Rams Park’ta 3-2 kaybettikleri karşılaşmada 1 gol atıp 1 asist yaparken, Prag’da 4-1 kazandıkları maçta da gol atmıştı. Bu performanslarıyla Preciado, Galatasaray’ın transfer listesinde üst sıralara yükseldi.