Gündem

Pençe-Kilit Harekatı’nda şu ana kadar 506 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Pençe Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 506 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar , Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinin büyük ölçüde teröristlerden temizlendiğini söyledi.

Akar, kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularının sınırlarına, egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu söyledi.

Türk ordusunun tek hedefinin teröristler olduğunu vurgulayan Akar, “Tek amacımız vatanımızın ve milletimizin savunması ve güvenliğidir.”

Bakan, terörle mücadelenin kararlılıkla artarak devam ettiğini sözlerine ekledi.

“Pençe Kilit Operasyonunda belli bir aşama başarıyla tamamlandı. Zap bölgesi büyük ölçüde teröristlerden temizlendi. Akar, “Yıllardır oraya yerleşen teröristlerin mağaraları yıkıldı” dedi.

Pençe Kilit Harekatı ile Irak sınırındaki 302 kilometrelik hattın güvenlik altına alındığını kaydeden Akar, operasyonda şimdiye kadar 506 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Akar, operasyon kapsamında 600’e yakın mağara ile 2 binden fazla mayın ve teröristlerin kullandığı el yapımı patlayıcıların imha edildiğini bildirdi.

Bakan ayrıca, yaklaşık 1.174 silah ve 533.275 mühimmatın da ele geçirildiğini sözlerine ekledi.

Türkiye, Kuzey Irak’ın Metina, Zap ve Avasin-Basyan bölgelerindeki PKK sığınaklarını hedef almak için Nisan 2022’de Pençe Kilit Operasyonu’nu başlattı.

Türkiye’ye yönelik 35 yılı aşkın süredir yürüttüğü terör kampanyasında Türkiye, ABD ve AB tarafından terör örgütü listesine alınan PKK, aralarında kadın, çocuk ve bebeklerin de bulunduğu en az 40.000 kişinin ölümünden sorumlu.