Teknoloji

Metaverse Nedir?

Metaverse, sanal evren anlamına gelen yabancı dil kökenli bir kelimedir. Kripto paraların popüler olmasıyla birlikte Metaverse ismi son dönemler de sıkça geçmeye başladı. Kripto severlerin yakından takip ettiği bu teknoloji, sanal bir evreni kullanıcılarına buluşturmak istemektedir. Günümüzden örneklendirecek olursak birçok bilgisayar oyunu Metaverse sayılabilmektedir. Oyuncuların sanal bir evrene girip bu evrende istediklerini özgürce yaşayabildiği gibi ileri zamanda bu teknolojiyi, kişiyi tam anlamında sanal gerçeklik evrenine sokmayı hedeflemektedir. Geçtiğimiz günlerde Epic Games şirketinin sahibi olduğu Fortnite oyununda olan bir etkinlik dünyadaki bütün oyun severlerin ilgisini çekmişti. Epic Games şirketi Fortnite oyununda dünyaca ünlü şarkıcı Travis Scott’ın hologramını oyun içerisine yansıtarak bütün oyunculara açık bir evrende canlı konser deneyimi yaşatmıştı. Birçok kişi ilgiyle izleyip dinlemişti. Mark Zuckerberg’ün sahibi olduğu Facebook ismini Meta olarak değiştirip, Metaverse alanında çalışmalara başladığını açıklamıştı. Oculus VR şirketini satın alan Mark Zuckerberg metaverse evrenine yaptığı yatırımların ne kadar ciddi olduğunu kanıtlamıştı. Metaverse evrenine hala tam olarak girebilmek pek mümkün değil gibi gözüküyor. Pek çok şirket bunun üzerinde ciddi çalışmalar ve yatırımlar yapsa da yakın bir zamanda bunun pek mümkün olacağı düşünülmüyor.

Metaverse Arsa Nedir, Nasıl Alınır?

Son zamanlarda insanların duyduğu ve araştırıp satın aldığı bu Metaverse Arsa Nedir? Sorusuna şöyle yanıtlamak mümkün. Sanal ortamda yapılmış bir arazi ve bu araziye belli bir miktarda para ödeyip bu araziden hak sahibi oluyorsunuz. Kısaca sanal evrenden toprak satın alıyorsunuz. Bunu satın alma işlemini yapabileceğiniz güvenilir pek çok şirket bulunmaktadır. Bunlara örnek verecek olursak en popüler olan Metaverse Arsa alabileceğiniz üç site şu şekildedir;

  • The Sandbox
  • Decentraland
  • OVR

En çok tercih edilen ve en popüler olan Metaverse Arsa alım siteleridir. Birçok farklı temada alabileceğiniz arsalar mevcuttur. Sanal olarak oluşturulan bir Türkiye haritasında sanal mahalle, sanal ilçeleri satın alabilmeniz mümkün. Bazı platformlardan fiyatlar değişmekte olup ortalama 3 Eth gibi bir fiyata arsa sahibi olmanı mümkün olabiliyor. Dikkat edeceğiniz konulardan biride arsa satın almak isterseniz sanal bir cüzdana ve kripto paraya sahip olmanız gerektiğidir. Binance gibi kripto para borsalarında cüzdanınızı ve kripto paralarınızı alabilmeniz mümkün. Üyelik hesabınızı aktifleştirdikten sonra bütçenize uygun olan kripto parayı seçip o kripto paralar ile arsa almanız mümkün olmaktadır. Unutmadan her site farklı kripto para ile satış yapabilmektedir. Kullanacağınız sitenin hangi kripto para ile ödeme aldığına dikkat edin.