Spor

Manchester City ve Inter Şampiyonlar Ligi Finali’nde Karşı Karşıya Geliyor: 11’ler Belli Oldu!

Manchester City ve Inter Şampiyonlar Ligi Finali’nde Karşı Karşıya Geliyor: 11’ler Belli Oldu!

Şampiyonlar Ligi’nin heyecanla beklenen final maçı İstanbul’da gerçekleşiyor. İngiltere’nin güçlü takımı Manchester City ile İtalya’nın devleri Inter, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda kozlarını paylaşacak ve şampiyonluk için mücadele edecek. Maçın yöneticisi ise Polonyalı hakem Szymon Marciniak olacak. Final maçı, yerel saatle 22.00’de başlayacak.

Takımların Kadroları

Manchester City: Ederson, Akanji, Stones, Dias, Ake, Rodri, İlkay Gündoğan, De Bruyne, B. Silva, Grealish, Haaland

Inter: Onana, Dumfries, Acerbi, Dimarco, Darmian, Brozovic, Bastoni, Barella, Hakan Çalhanoğlu, Lautaro, Dzeko

Manchester City İlk, Inter 4. Kupanın Peşinde Bu “Devler Ligi” finalinde Manchester City ilk kez, Inter ise 4. kez şampiyonluk için sahaya çıkıyor.

Manchester City, ilk finaline 2020-2021 sezonunda Chelsea karşısında çıkmış ancak sahadan 1-0 mağlup ayrılarak kupayı kaybetmişti.

Inter ise daha önce 1963-1964 sezonunda Real Madrid’i 3-1, 1964-1965 sezonunda Benfica’yı 1-0 ve 2009-2010 sezonunda Bayern Münih’i 2-0 yenerek üç kez şampiyon olmuştu. Ancak İtalyan ekibi, 1966-1967 sezonunda Celtic’e 2-1, 1971-1972 sezonunda ise Ajax’a 2-0 mağlup olarak kupanın bir adım gerisinde kalmıştı.

İstanbul’da İkinci İngiliz-İtalyan Finali UEFA Şampiyonlar Ligi finali, İstanbul’da tarihte ikinci kez düzenleniyor ve yine İngiliz ve İtalyan takımları karşı karşıya gelecek.

Inter, İstanbul’da düzenlenen Şampiyonlar Ligi’nde Milan’dan sonra final oynayan ikinci İtalyan takımı olacak.

İstanbul’daki ilk finalde kupayı kazanan Liverpool’un ardından, bir başka İngiliz takımı olan Manchester City de ikinci finalde kupayı kazanma mücadelesi verecek.

Aynı şekilde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 2005 yılında oynanan finalde ise İtalya’nın Milan ve İngiltere’nin Liverpool takımları karşılaşmıştı.

Milan’ın ilk yarıyı 3-0 önde tamamladığı bu müsabaka, 3-3’lük skorla uzatmalara ve penaltılara gitmiş, Liverpool penaltı atışlarında üstünlük sağlayarak şampiyonluk kupasının sahibi olmuştu.

Tüm futbol severler, bu büyük finali heyecanla beklerken İstanbul’da oynanacak olan maç, muhteşem bir mücadeleye sahne olması ve futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatması bekleniyor.