Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde kaybolan 43 yaşındaki Huriye Helvacı’nın cansız bedeni, arama çalışmalarının dokuzuncu gününde ormanlık alanda bulundu. Annenin cesedine, bölgede uçuşan kuzgun kuşlarını fark eden gönüllü vatandaşların dikkati sayesinde ulaşıldı.
Bozkurt ilçesinde yaşayan Huriye Helvacı ve 5 yaşındaki oğlu Osman Helvacı’dan 9 gündür haber alınamıyordu. AFAD, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), kadavra köpekleri ve komandoların katıldığı geniş çaplı çalışmalarda anne ve oğlunu bulmak için yaklaşık 200 kişi seferber olmuştu.
Küçük Osman’ın cansız bedeni, önceki gün dere yatağında bulunmuştu. Ekipler, bölgede yaptıkları aramaları sürdürürken ikinci acı haber kuzgun kuşlarının yönlendirmesiyle geldi.
Arama çalışmalarına gönüllü olarak katılan vatandaşlardan Cengiz Çelik, kuzgunların aynı noktada sık sık alçalmasının dikkatlerini çektiğini belirtti. Çelik, “Bu hayvanlar burada boşuna dolaşmıyor dedik. Kuzgunların uçtuğu yöne baktığımızda kadının cesedini gördük” ifadelerini kullandı.
Çelik, kadının cansız bedeninin ormanlık alanda, bir ağacın dibinde bulunduğunu belirterek, “Arazi çok engebeli, bir insanın oraya gitmesi oldukça güç. Kadının oraya nasıl ulaştığını bilemiyoruz. Bölge çok tenha, insan neredeyse hiç geçmiyor” dedi.
Anne Huriye Helvacı ve oğlu Osman Helvacı’nın cansız bedenleri, olay yeri incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsi sonrası anne ve oğlunun kesin ölüm nedenleri netlik kazanacak.
Yaşanan olay, doğanın sessiz tanıkları olarak bilinen kuzgunların içgüdüsel davranışlarının insanlara nasıl yol gösterebildiğini bir kez daha ortaya koydu. Gönüllülerin dikkati ve kuzgunların davranışları sayesinde, kayıp anneye günler sonra ulaşılabildi.
Kaynak: Haber Merkezi