Teknoloji

Galaxy Z Fold 5 yerleşik bir S Pen yuvası alabilir

Galaxy Z Fold 5 hakkında bilgiler sızmaya devam ediyor. İşte kamera sistemi ve gövdeye entegre S Pen ile ilgili detaylar.

2023 yılının en iddialı Galaxy modeli olacak Samsung Galaxy Z Fold 5 için yeni bilgiler gündeme geldi. Yeni bilgiler, gövdeye entegre S Pen kalemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Dolayısıyla bu detay netlik kazanmış görünüyor. İşte Galaxy Z Fold 5 ile ilgili diğer yeni bilgiler:

Galaxy Z Fold 5, 108 megapiksel ana kameraya sahip olacak

Arkadaki ana kameranın 108 megapiksel çözünürlük sunacağı aktarılan telefon, 1 Şubat’ta tanıtılacak Galaxy S23 Ultra’nın gerisinde kalacak gibi görünüyor. Galaxy S23 Ultra’da ana kamera yer aldığı için bunu söylüyoruz. 200 megapiksel çözünürlük sunacak. Ancak, fotoğraf kalitesinin sadece megapikselden ibaret olmadığını unutmamak önemlidir.

Galaxy Z Fold 5’in yeni kamera sistemiyle birlikte Galaxy Z Fold 4’ün 263 gram olan vücut ağırlığını 275 grama çıkaracağı bilgisi verildi. Akıllı telefon, 108 megapiksellik ana kameranın yanında 64 megapiksellik bir telefoto kamera taşıyacak. Bu telefoto kamera ile kullanıcılar 2x optik yakınlaştırma elde edecekler. Telefonda ayrıca 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera bulunacak.

Samsung akıllı telefon, yine gündemde olan “dambıl” şeklinde bir menteşe üzerine kurulacak. Bu menteşe sayesinde telefon kapatıldığında boşluk kalmayacak. Cihaz artık bu konuda rakiplerinin gerisinde kalmayacak. Söylentilere göre yeni telefonun ekranındaki katlanma yeri de Galaxy Z Fold 4’e göre çok daha az görünecek. Bu konuda çokça eleştirilen Samsung, yeni telefonuyla bu işi ciddi anlamda çözecek gibi görünüyor.

Dikey olarak katlanabilen Galaxy Z Flip 5 ile birlikte geliştirilen Galaxy Z Fold 5’in yaz aylarında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Cihaz hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Aşağıdaki yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.