Teknoloji

Galaxy S23 serisinin bomba özelliği ortaya çıktı

Samsung Galaxy S23 serisi , selefine göre çeşitli iyileştirmelerle yakında piyasaya sürülecek. Ancak şimdi, yeni bir rapor, yeni nesil amiral gemisinin aynı zamanda yeni ve geliştirilmiş bir soğutma sistemi ile geleceğini öne sürdü.

Kısa bir süre önce, tüm Samsung Galaxy S23 serisi için hız aşırtmalı Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinin performansını gösteren GeekBench listesi sızdırıldı. Ancak, bu listede bazı tutarsızlıklar vardı. Tek çekirdek testleri diğer Snapdragon 8 Gen 2 işlemcilerle uyumluyken, çok çekirdek testleri normun altındaydı. Galaxy S23 serisindeki Snapdragon 8 Gen 2’nin bir hız aşırtma varyantı olması ve S23’teki CPU azaltma sorunlarına işaret etmesi beklendiği için bu garip.

AndroidHeadlines’tan yeni bir rapor, Galaxy S23 Ultra için en son GeekBench testinin 5.179 puana ulaşmayı başardığını tespit etse de. Bu, Güney Koreli teknoloji devinin performansın kısılmasına neden olan sorunu çözmeyi başardığı anlamına geliyordu. Farkında olmayanlar için kısma, temel olarak çip çok ısındığında CPU performansında düşüş anlamına gelir. Twitter’daki tipster @AhmedQwaider888’e göre, Samsung Galaxy S23 serisi aslında daha sağlam bir termal yönetim sistemine sahip olacak.

Bildirildiğine göre Galaxy S23, Galaxy S22’de bulunandan 1,6 kat daha iyi bir soğutma sistemine sahip olacak. Benzer şekilde Galaxy S23+, Galaxy S22+’tan 2,8 kat daha iyi soğutma sistemine sahip olacak. Son olarak Galaxy S23 Ultra, Galaxy S22 Ultra’dan 2,3 kat daha iyi bir soğutma sistemine de sahip olacak. Bu sayede şirket, daha uzun süreli performans için termal kısma sorunlarını azaltabilecek.