Spor

Fenerbahçe’ye Brezilyalı orta saha geliyor!

Fenerbahçe’de transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Teknik direktör Jorge Jesus tarafından transfer edilmesi istenen Brezilyalı orta saha Lincoln Henrique ile imza aşamasına gelindi. Peki, Lincoln Henrique ne kadar ücret alacak? Sözleşme kaç yıllık olacak? İşte detaylar…

Şampiyonluk parolası ile yeni sezon hazırlıklarına başlayan Fenerbahçe’de hareketli anlar yaşanmaya devam ediyor. Teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus’un oturması sarı lacivertli camiada yeni bir dönemin kapılarının açılmasını sağladı. Başkan Ali Koç ve yönetimi görev süreleri boyunca şampiyonluk tatmadı. Fenerbahçe toplamda 8 sezondur kupa kazanamadığı için taraftarın sabrı da kalmadı. Bu sezon mutlak şampiyonluk hedefi belirleyen sarı lacivertli camia, Şampiyonlar Ligi’nde de mücadele edecek. Transfer çalışmalarının Haziran ayı içerisinde tamamlanması için yoğun çaba sarf ediliyor. Özellikle genç yeteneklere yönelen Fenerbahçe, orta saha ve forvet hattına takviyeler yapmayı düşünüyor. Takımın kemik kadrosunun korunmak istediğinde öğrenildi.

Fenerbahçe’nin yeni orta sahası

Fenerbahçe’nin orta saha transferinde ilk hedefi Lincoln Henrique oldu. Brezilyalı oyuncunun 23 yaşında olması ise uzun vadeli bir transfer olmasını sağlayacak. Portekiz liginde yer alan Santa Clara takımında forma giyen Lincoln Henrique, sarı lacivertli taraftarların heyecanlanmasını sağladı. Lincoln Henrique ve eşi Adriana Müller’in transfer görüşmelerini noktalamak için Türkiye’ye hareket ettiği öğrenildi. İnstagram üzerinden paylaşım yapan Adriana Müller çok heyecanlı olduğunu açıkladı. Lincoln Henrique’nin Fenerbahçe transferinde sona gelindi. Santa Clara Kulüp Başkanı İsmail Uzun tarafından Lincoln Henrique için 3.5 milyon Euro bonservis bedeli talep edildiği açıklandı. Yıldız futbolcu ise 800 bin Euro gelir elde edecek. Fırsat transferi olarak değerlendirilen Lincoln Henrique, teknik direktör Jorge Jesus’un listesinde yer alıyordu. Genç oyuncunun dripling özelliğinin güçlü olması ve top hakimiyetinin kalitesi transfer edilmesinde en önemli faktörler olarak gösteriliyor.

Fenerbahçe’den Portekiz çıkarması

Teknik direktör Jorge Jesus’un Portekizli olması Fenerbahçe’nin transfer çalışmalarını da etkiliyor. Deneyimli teknik adam genç yıldızlardan oluşan bir kadro kurmak istediğini Başkan Ali Koç’a iletti. Lincoln Henrique’nin transfer edilmesinin ardından Mert Hakan Yandaş’ın durumu ise merak konusu oldu. Sivasspor’dan olaylı bir şekilde transfer edilen orta saha oyuncusunun kariyerine yurt dışında devam etmeyi düşündüğü öğrenildi.