Dizi Magazin

Ayzek Geliyor! İşte Cem Yılmaz’ın yeni bombası

Cem Yılmaz en son Erşan Kuneri dizisiyle adından söz ettirdi. Hem kadrosu hem de konusuyla dikkat çeken yapım sosyal medyada da adından söz ettirdi. Zafer Algöz ve bir izleyicinin arasında geçen tartışma büyüdü ve pek çok kişi Erşan Kuneri hakkında yorum yaptı. Yapılan yorumlarda Kuneri ve yeni dizisi arasında bir karşılaştırma yapıldı. Karşılaştırmanın sonunda çok sayıda kişi, Gibi’nin daha orijinal bir yapım olduğu konusunda yorum yaptı. Ancak Yılmaz’ın özellikle de Çağlar Çorumlu ve kendisinin canlandırdığı karakterler arasında geçen diyaloglarla dikkat çeken dizisi de en çok izlenen yapımlar arasında yer aldı. Dijital kanalların yeri dizi yapımcıları ve senaristlerine açtığı yeni fırsatlardan yararlanmaya Cem Yılmaz da devam ediyor.

Yeni Film Çalışması

Cem Yılmaz üretken bir yönetmen ve senarist. Sosyal medyada oker’in ikincisinin çekileceği haberleri yayılmaya devam ederken ve başrol oyuncusu Joaquin Phoenix’in senaryo okuduğu görüntüler sergilenirken Yılmaz da kendisinin yeni film yapacağı haberini duyurdu. “Joker dönerse Ayzek de döner” cümlesiyle yeni filminin de daha önce yarattığı bir karakter olan Ayzek üzerine olacağı haberini vermiş oldu. Bu haber Yılmaz’ın hayranlarını ve onun komedi tarzını beğenen pek çok kişiyi heyecanlandırdı. Bir yönetmenin yeni filmini sosyal medyadan duyurma alışkanlığı Cem Yılmaz tarafından da devam ettirilmiş oldu. Şimdi merak edilen soru da şu? Ayzek nasıl bir film olacak?

Ayzek Nasıl Bir Karakterdi?

Cem Yılmaz hayranları Ayzek’i Karakomik Filmler: 2 Arada filminden hatırlıyor. Bu karakter ve film Cem Yılmaz’ın diğer çalışmalarından farklı olarak bir dram özelliği taşıyor. Başına gelen türlü zorluklara karşı ilk başta daha sakin bir karakter olan Ayzek film devam ettikçe hırçın ve sert bir karaktere dönüşüyor. Ayzek’in en büyük problemi ise dişleri ve dış görüntüsü. Ayrıca bunun dışında bir feribot hattında zor şartlar altında çalışıyor ve her an işini kaybetme tehlikesi de var. Yılmaz yeni filmini duyurduğu paylaşımda artık bu feribot hattının zaten kaldırıldığını ve bu hat kaldırdıktan sonra Ayzek’in başına neler geleceğine dair bir film hazırladığını da duyurmuş oldu.

Gittikçe Kötüleşen Ayzek

Ayzek’le ilk karşılaştığımız Karakomik Filmler serisinin ikincisinde Ayzek eline güç geçtikçe kötüleşen ve çıldıran bir karaktere dönüşüyor. Daha önce bir karakter dönüşümü üzerine bu denli ayrıntılı bir film çekmeyen Yılmaz’ın bu filmi bazılarınca çok beğenilmiş bazı yorumcular da eleştirmişti. Ayzek güç kazandıkça kötüleşiyor, kötüleştikçe de güç kazanmaya devam ederken Yılmaz oldukça farklı bir yapıma imza atmıştı. Sonunda feribotta kalan tek kişi haline geliyor ve bütün işleri tek başına yapmak zorunda kalıyordu. Filmde ayrıca kaptan rolünde Cem Davran’ ı, zengin ve züppe bir karakter olarak Uraz Kaygılaroğlu’ nu izlemiştik. Yeni filmin kadrosunda kimlerin yer alacağı ise henüz açıklanmadı.

Cem Yılmaz Tarzını Değiştirir mi?

Erşan Kuneri ile birlikte Cem Yılmaz’ın karakter ve filmlerindeki nostaljik atmosfer konusunda bir değişikliğe gitmediği düşünülebilir. Ancak Ayzek karakterinin yer aldığı filmle radikal bir değişiklik havası var gibiydi. Yeni filmde böyle bir değişiklik ve karakter gelişimi izleyecek miyiz? Bu sorunun yanıtı henüz belli değil. Ancak şunu söyleyebiliriz ki bazı filmler ve karakterler çok eleştirilse de Cem Yılmaz üretkenlik konusunda tam gaz devam ediyor. Bakalım Ayzek’in ikincisi ne zaman gelecek ve yorumculardan ne tarz geri dönüşler alacak? Tabi ki her Cem Yılmaz çalışmasının sosyal medyada nasıl bir etki yaratacağı da merak ediliyor.