Sağlık

Pürüzsüz Bir Tenin Sırrı Nedir? Pürüzsüz Cilt Sırları

Pürüzsüz bir cilt ile hayalinizdeki görüntüye kavuşabilirsiniz. Sadece görüntü olarak değil sağlık açısından da sizi başka bir seviyeye taşıyacak olan yöntemler ile kısa bir süre içinde pürüzsüz bir cilt sahibi olabilirsiniz.

Pürüzsüz bir tenin sırrı nedir? Pürüzsüz bir cildin sırrı, doğru alanda doğru bakımı yapmak ve sürekli olarak temizlemekten geçmekte. Pürüzsüz cilt sırları sanılanın aksine çok gizli değil, sadece nasıl kullanılacağı bilinmeyen yöntemler.

Pürüzsüz cilt konusunda dikkat edilmesi gereken en temel nokta bakım ürünlerinin doğal alternatifleri varsa onların kullanılmasıdır. Doğal ürünler ile pürüzsüz cilt elde etmek mümkün olduğu gibi kullanıldığı zaman cilt sağlığınızı en iyi şekilde etkileyecektir.

Peki, Pürüzsüz bir cildin sırrı nedir? Nelere dikkat etmek gerekir?

1 – Cildinizi Düzenli Olarak Yıkamaya Çalışın

Bebek gibi bir cilt, neredeyse herkesin hayalleri arasında. Siyah noktalar, deri döküntüleri, kızarıklıklar ve daha pek çok şeyin geçmesi için cildinizi düzenli olarak her gün yıkamanız gerekmekte. Bu yıkma periyotlarını ikiye bölebilirsiniz.

Sabah ve Akşam olacak şekilde cilt yıkaması yapmanız hem cildinizi dinç tutacak hem de bebek gibi bir cilt elde etmenize yardımcı olacaktır. Yıkama sırasında soğuk veya sıcak su yerine mümkünse Ilık su kullanmanız cildiniz için en iyi seçenek olacaktır.

2 – Suyu Hayatınızın Merkezi Haline Getirin

Su içmek, güzellik tavsiyeleri arasında ilk gelen tavsiyelerden birisi. Yaşantımızın devam etmesi için zorunlu olan Su, doğru kullanıldığı zaman hem mental sağlık açısından hem de cildiniz için en iyi etkilere sahip olmakta.

Cildinizin yenilenme hızını arttıracak olan Su, her gün kilo ve boy oranınıza göre düzenli olarak tükettiğinizde düşünce konusunda da yenilenme hızınızı arttıracaktır. Daha iyi hissetmenizi sağlayacak, bebeksi bir cilt için hücrelerinizi yenileyecektir.

3 – Makyaj Kalıntılarına Karşı Dikkatli Olun

Makyaj yapmak istediğiniz şekilde görünmek için önemli ihtiyaçlardan sadece birisi. Peki, istediğiniz gibi göründüğünüz bir günün sonunda cildinizi nasıl temizliyorsunuz?

Pek çok insan makyajını yüzeysel silmekte ve çıktığını düşünerek uyumakta. İyi şekilde temizlenmemiş olan makyaj malzemeleri cildinize işlemekte. Uzun vadede cildinize gözle görülebilir zararlar verme ihtimali olan bu ihmalin önüne geçmeniz gerekmekte.

Özellikle makyaj temizleme tonikleri ile cildinizi derinlemesine temizlemeli, makyaj kalıntısı olmadığından emin olmalısınız.

4 – Kuru Fırçalama Yöntemini Deneyin

Kuru fırçalama yöntemi ile bebeksi cilt? Daha önce duymuş olabileceğiniz kuru fırçalama cildinizin her alanında uygulayabileceğiniz bir yöntem. Yüzünüz için ayrı ve diğer bölgeleriniz için ayrı fırçalar kullanmanız gerekmekte. Yüzünüzün için kullanacağınız fırçanın daha yumuşak olmasına özen göstermelisiniz.

Kuru fırçalama yöntemi kan akışını arttırması nedeni ile cildinizin kendini onarma sürecini hızlandırmakta. Bunun yanı sıra selülitlerinizden kurulmanıza da yardımcı olacaktır.

5 – Yastık Kılıflarınızı Sürekli Olarak Değiştirin

Nevresimler ve Yastık kılıflarınız her ne kadar dışarıdan oldukça temiz gibi görünse de gözle göremediniz bakterileri yatağa giderken beraberinizde götürüyorsunuz. Düzenli olarak değişmeyen yastık kılıfları, nevresimler cildinize sürekli olarak zarar vermekte.

Cildinizin savunmasız bir şekilde sabahlara kadar aynı yüzeye temas ediyor olması bu sürecin hızlanmasına sivilcelere, kızarıklıklara ve deri döküntülerine neden olacaktır.

6 – Düzenli Sporu Hayatınıza Katın

Bebek gibi bir cilt veya pürüzsüz bir cilt isteyenlerin kesinlikle spor yapması gerekmekte. Spor yapmak sandığınız kadar komplike olmamasının yanı sıra yüksek ağırlıklara girişmenize de gerek bulunmamakta. Evde, kendi vücut ağırlığınız ile yapabileceğiniz basit hareketler ile cildinizi sıkılaştırabilirsiniz.

Sadece cilt açısından değil mental açıdan da iyi hissetmenizi sağlayacak olan spor, kısa bir süre içinde daha farklı bir cilt görüntüsüne kavuşmanıza neden olacaktır. Ayrıca hücre yenilenmesini arttırdığı için bebeksi bir cilde kavuşmanız an meselesi olacaktır.

7 – Sivilcelerinizi Sıkmayın, Onlara Dokunmayın

Sivilceler elbette görüntü olarak rahatsız edici ancak hayatınızın geri kalanında onların bıraktığı izler ile yaşamak istemiyorsanız onlara dokunmamanız en iyisi olacaktır. Sivilceler dokunulduğu veya sıkılmaya çalışıldığı zaman kolay iz bırakabilmekte.

Siyah nokta ve sivilceler sıkılmaması gereken en önemli cilt sorunlarındandır. Onlara maske yapabilir ve bu şekilde geçmesini bekleyebilirsiniz. Siyah nokta maskesi ile siyah noktalardan kurtulabilirsiniz.

Sivilceler sıkılmaları durumunda deri altında irin dağılımı yapabilmekte. Dağılan irin yakın bölgelerde farklı şekillerde ve büyüklüklerde sivilce çıkmasına neden olabilmekte.

 8 – Cilt Serumları İle Cilt Bakımı Yapın

Pürüzsüz bir cilt sahibi olmak isteyenlerin cilt serumları ile cilt bakımı yapması gerekmekte. Cilt serumları he ne kadar hazır olarak satın alınabilir olsa da evde doğal ürünler ile kendiniz de yapabilirsiniz. Cilt serumlarını genelde banyodan sonra, cilt bakımından sonra veya makyaj malzemelerinizi temizledikten sonra kullanabilirsiniz.

Cilt serumları cildinizin gözeneklerini besleyerek cilt yenileneme hızını arttıracaktır. Bunun yanı sıra bebeksiz bir cilt için hassasiyeti ayarlayacak daha parlak olmasını sağlayacaktır.

9 – Güneş Kremi Kullanmaya Özen Gösterin

Güneş kremi, her ne kadar kimileri tarafından sadece tatillerde kullanılabilecek gibi gözüküyor olsa da durum böyle değil. Pürüzsüz cilt sahibi olmak isteyenlerin güneş kremlerini düzenli olarak, dışarı çıkarken kullanması gerekmekte.

Doğrudan gelen zararlı güneş ışınlarını engelleyerek sizi koruyacak olan güneş kremleri, bebeksi bir cilt için gereken hassasiyeti sağlayacaktır. Güneşten, doğrudan alacağınız zararlı ışınlar yaşlanma etkisini de hızlandırmakta.

10 – Cilt Tipinize Uygun Bakımlar Yapın

Cilt tipinizi öğrenmek, cilt tipinize göre bakım yapmak pürüzsüz bir cilt için olmazsa olmazlardan. Birkaç farklı cilt tipi bulunmakta. Cilt tipi testi yaparak cildinizin hangi tipte olduğunu öğrenebilirsiniz.

Cilt tipinizi öğrenmenizin en büyük nedeni cildiniz yağlı bir cilt tipine sahipse kuru cilt bakımlarını yapamıyor oluşunuz. Yaptığınız durumlarda iyi sonuç almak yerine beklemediğiniz kadar kötü bir sonuç alabilme durumu ortaya çıkmakta.