Gündem

Taşdelen: Çankaya’yı yaşam kalitesi en yüksek ilçe yapacağız

Ankara genelinde her kesime hitap eden pek çok sosyal hizmeti hayata geçiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Eylül’den Şubat’a açılışını yapacağımız yatırımlarımız sayesinde ilçemiz daha da gelişecek. Çankaya’yı her alanda yaşam kalitesi en yüksek ilçe yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Çankaya Belediyesi’nin yatırımları ve hizmetleri Ankaralıların yaşam kalitesini yükseltti. Sosyal ve spor alanları, kültür sanat hizmetleri, kadını, çocuğu, dezavantajlı kesimi, her yaştan insanı gözeten hizmetler, toplumcu ve sosyal demokrat belediyecilik uygulamaları her geçen yıl Çankaya’da yaşam kalitesini arttırdı. Binlerce Çankayalı; Çankaya Evleri, spor alanları, kreşler, kültür sanat merkezleri gibi birçok hizmetten yararlanma imkânı buldu. Çankaya Belediyesi, hafta içi her akşam 4 bin üniversite öğrencisine ücretsiz akşam yemeği verirken, bu yıl da her öğlen 3 bin ilkokul öğrencisinin sıralarına sıcak yemek götürdü ve Türkiye’de ilkleri yapan belediye oldu. Sosyal devlet olmanın bu güzel örneği, Türkiye’nin değişik kentlerinde de uygulanmaya başlandı.

2023-2024 AÇILIŞLARI

Çankaya Belediyesi, Eylül 2023-Şubat 2024 döneminde de, Bademlidere Cumhuriyet Parkı, Atatürk Kültür Merkezi, Abidin Paşa Köşkü, Milli Mücadele Müzesi, Güneş Gündüz Bakım Evi, Uğur Böceği Gündüz Bakım Evi, Dilekler Çankaya Evi, Karapınar Çankaya Evi, Kırkkonaklar Çankaya Evi, Balgat Pazaryeri Yenileme ve Üst Kapama, Türkan Saylan Nikâh Salonu ve 8 yeni park daha açacak. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çankaya’yı her alanda yaşam kalitesi en yüksek ilçe yapmak için çalışıyoruz. Eylül’den Şubat’a açılışını yapacağımız yatırımlarımız sayesinde ilçemiz daha da gelişecek, güzelleşecek. Tüm bunları borç almadan, kredi kullanmadan öz kaynaklarımızla yapıyoruz” diye konuştu.