Gündem

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Burun estetiği, burun şeklini değiştirmek için yapılan bir ameliyattır. Tıbbi ve kozmetik amaçlarla kullanılabilir. Rinoplasti, nefes alma sorunlarını düzeltmek veya doğuştan veya kaza sonucu oluşan burun deformasyonlarını düzeltmek için bir burun estetiği ameliyatıdır. Bu işlemde, cerrah burun kemikleri ve kıkırdakları üzerinde çalışarak burunun şeklini değiştirir.

Burun Estetiği Uygulamaları Nelerdir?

Burun estetiği genel anestezi gerektirir. Burun estetiği, cerrahın burun kıkırdaklarını ve kemiklerini yeniden şekillendirmesi yoluyla gerçekleştirilir. Bu, hastanın burunu yüzünün diğer özellikleriyle uyumlu bir şekilde düzeltmesine yardımcı olur. Cerrah burnun içinden girdikten sonra kemikleri ve kıkırdakları şekillendirir ve dış iz bırakmaz.

Daha karmaşık durumlarda veya hasta ve cerrah belirli bir sonuç elde etmeye karar verdiğinde, cerrahın burnun dışına küçük bir kesik atması gerekebilir. Bu durumda, burnun altındaki cilt kıvrımına yapılacak kesik, izin görünmesini engellemek için yapılmıştır.

Burun Estetiği Neden Yapılır?

Rinoplasti, birçok farklı yaş grubuna ve yaşam tarzına uygulanabilir. Bu işlemin adayı olabilecek kişiler arasında sıklıkla nefes almayı zorlaştıran yapısal sorunlar vardır.

Burunları doğuştan veya bir yaralanma sonucu hoşnutsuz olanlar, görünüşlerini ve özgüvenlerini geliştirmek için çaba gösterenler

Burun Estetiği Ne Zaman Yapılır?

Burun estetiği, aşağıdaki durumlarla karşı karşıya olanlara önerilir: Nefes alma zorlukları: Bazı insanlar, septum olarak bilinen burun kıkırdağının eğri olması nedeniyle nefes almakta zorluk çekebilir. Bu durumda, rinoplasti sorunu çözebilir.

Yüz simetrisi: Burun yüzün ortasında olduğundan, burun şekli yüz simetrisini büyük ölçüde etkiler. Burun eğriliği veya başka bir şekil yüz görünümünü değiştirebilir.

Kozmetik nedenler: Bazı insanlar burunlarının görünümünden memnun değildir ve bu, onların özgüvenlerini etkileyebilir. Burun estetiği, kişinin burun boyutunu, genişliğini ve şeklini değiştirmesine yardımcı olabilir. Bu, kendini daha güvende hissetmesini sağlayabilir.

Burun estetiği operasyonu öncesi hastaların aşağıdakileri bilmeleri gerekir: Burun rinoplastisi, burnunuzun şeklini değiştirebilir ve nefes almayı iyileştirebilir, ancak mükemmel bir burun veya hayatta kalma garantisi sağlamaz. Doğru ve kabul edilebilir beklentiler oluşturmak çok önemlidir.

Sağlık durumu: Bir kişinin başarılı bir burun estetiği operasyonu geçirmesi için genel sağlığı iyi olmalıdır. Tütün ve alkol tüketimi iyileşme ve kanama üzerinde zararlıdır.

İyileşme: Rinoplastiden sonra morluklar ve şişlik genellikle birkaç hafta sürer. Sonuçlar genellikle bir yıla kadar sürer.

Burun Estetiği Yaptıktan Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yatış pozisyonu: Başınızı yüksekte tutmak şişlik ve rahatsızlığı azaltır. Başka bir deyişle, sırtüstü yatarken başınız yüksek olmalı.

Rinoplastiden sonraki birkaç hafta boyunca çok fazla hareket etmeyin. Burnunuza zarar verebilecek herhangi bir şeyden de kaçının.

Nefes alma: Burun ameliyatı sonrası ilk birkaç gün boyunca, burun içindeki şişlikler nedeniyle nefes almakta zorluk çekebilirsiniz. Bu durum kısa sürelidir ve genellikle birkaç gün içinde düzelir.

Burun estetiği fiyatları

operasyonun karmaşıklığı, cerrahın deneyimi, klinik veya hastanenin yeri ve diğer faktörlerden etkilenebilir. Burun estetiği yaptırmanın burun estetiği fiyatları maliyeti genellikle anestezi, hastane masrafları, ilaçlar ve diğer tıbbi testler gibi şeyleri içerir.

https://www.salihemreuregen.com.tr/burun-estetigi-fiyatlari/ bilgi için hemen tıklayın.