Gündem

Uğur Aslan’ın Afara’sından Sezon Finali

Uğur Aslan son dönem ekranın yıldızı parlayan isimlerinden birisidir. Kendisini ilk olarak Gümüş dizisinde izlemiştik. Bu dizideki rolüyle dikkat çeken Aslan, senaryosunu eşi Sema Ergenekon’un yazdığı Karadayı, Siyah Beyaz Aşk ve Kara Sevda dizilerinde de rol aldı. Kendisi aynı zamanda müzikle uğraşan ve şarkı söylemeyi seven Aslan öğrencilik yıllarında Ankara barların çalıp söyleyen bir müzisyendir. Konservatuvarda da oyunculuk okuyan Aslan, bu sezon yayınlanan Yargı dizisindeki Eren komiser rolüyle de adeta parladı ve çok beğenildi. Diziyle beraber başladığı bir arabesk müzikali olan Afara ile de iyice ününü arttırdı ve hayran kitlesini genişletti

Müzikalden Eğlence Programına

Afara ilk olarak müzikal şeklinde yapılmaya başlanan bir programdı. Kelime anlamı hasat sonrası tarlada kalan mahsul olan Afara çocukken Aslan’ın ailesi tarafından kendisine verilen lakapmış. Oyuncu bu ismi verdiği müzikali çeşitli illerde canlı olarak göstermeye başlayınca dikkat çekmişti. Daha sonra ise Şarkılar Bizi Söyler isimli programda konuk sanatçı olarak yer aldı. Bu programdan sonra kendisi sosyal medyada adından çok bahsettiren bir isim oldu. Bu durumu fark eden kanal yöneticileri de aynı isimli bir eğlence programı yapmasını istedi. Başladığı günden beri gece yarısı yayınlanan Afara bu alanda eksikliği dolduran ve dikkat çeken bir yapım oldu.

Son Konuklar

Afara en son programını yine alanında başarılı olan konuklarla birlikte yaptı. Türk pop müziğinin beğenilen sanatçılarından Berkay programın konuklarından birisiydi. Hem seslendirmesi hem de Masumlar Apartmanı da dahil olmak üzere pek çok dizideki beğenilen performansı ile Tansel Öngel de diğer bir konuğuydu. Afara’nın son konuğu ise uzun zamandır ekranlarda görünmeyen başarılı oyuncu Şebnem Dönmez oldu. Uğur Aslan’ın Afara programı samimi sohbeti ve Aslan’ın konuklara çay dağıtması gibi özellikleriyle dikkat çekmişti.

Bu programda da samimi ve eğlenceli bir sohbet ortamı izledik. Bu ortam Berkay’ın şarkıları ile iyice canlandı. Berkay programda “Gel Gel” ve “İnanırım” şarkılarını söyledi. Ayrıca orkestrasıyla birlikte bir türkü de söyledi. “Urfa’nın Etrafı” performansı da çok beğenilen Berkay sosyal medyada sürekli terlikli görüntüleriyle gündem olan birisidir. Bu yüzden Aslan kendisine programda cizlavet armağan etti. Armağanı çok beğenen Berkay bunu saklayıp çerçeveleteceğini söyledi.

Gibi Gibi İle Sürpriz

Programdaki bir diğer sürpriz şarkı ise Barış Manço’ nun unutulmaz parçalarından birisi olan Gibi Gibi parçası oldu. Bu parçayı Uğur Aslan, Şebnem Dönmez ve Deniz Tansel Öngel’le birlikte seslendirdi. Deniz Tansel Öngel üç müzik aletini birden çalan bir isim olarak da programa damga vuran bir diğer isim oldu. Flüt, ud ve bağlama çalan oyuncu programa renk kattı. O da bağlamasıyla Dostum Dostum parçasını söyledi ve herkesin beğenisini tekrar kazandı.

Kimse Bilmez

Şebnem Dönmez’ in programa katılımı da yüzleri güldürdü. Çok hoş sohbet birisi olan oyuncu da programda Kimse Bilmez parçasını seslendirerek çok beğenildi. Ayrıca programa getirilen boks makinesinde Aslan, Öngel ve Dönmez kapıştı. Bu anlar da eğlenceli anlar olarak hafızalarda kaldı. 10 Haziran’ da yayınlanan Afara sezon finali yapmış oldu.

Programın gidişatı kanal yönetimini de memnun etmiş olacak ki Uğur Aslan eğlenceli ve samimi programına gelecek sezon da devam edecek gibi görünüyor. Hem kendi seslendirdiği parçalar, hem de konukların eğlenceli katılımları ile bu sezon program hafızalarda güzel anılar bıraktı. Genel formatı ve samimi havasıyla sevilen bu program gelecek sezon da Kanal D ekranlarında yer alacak.