Gündem

Dünyanın En Zengin İnsanları 2022 Sıralaması

Dünyanın en zengin insanları 2022 listesinde yer alan kişilerin kimler olduğu her zaman merak konusu olmuştur. Dünya servetinin yarısından fazlası yalnızca iki bin kişinin elinde olduğu bilinmektedir. Hatta bu oranın daha çok olduğu söylentiler arasındadır.

Dünyanın en zengin insanları ve meslekleri, ne kadar kazandıkları zaman zaman araştırmalara konu olur. Dünyanın en zengin insanları sıralaması içinde yer alan bu isimlerin bazıları oldukça ünlüdür.

Dünyanın En Zengin İnsanları 2022 Yer Alan İsimler

Dünyanın en zengin insanları ne iş yapıyor diye sorulduğunda karşımıza çıkan ilk isimlerden olan Elon Musk hayat hikayesiyle de dikkat çekiyor. Son yıllarda yaptığı girişimlerle adından oldukça söz ettiren isim, en zengin insan unvanının sahibidir.

Türkiye’nin en zengin insanları bu listede yer alıyor mu? Dünyanın en zengin insanları 2022 listesine girmiş ilk on kişi kimdir? Forbes dergisi verilerine dayanarak bu isimleri sıraladık. Servetleriyle dudak uçuklatan isimler ve meslekleri;

1. Elon Musk
Otomotiv ve yenilenebilir enerji şirketi olan Tesla’nın CEO’su Elon Musk bu şirket sayesinde servet sahibi olmuştur. Yatırım ve finans dergisi olarak bilinen ünlü Forbes dergisinin sıraladığı milyarderler listesine göre ilk sırada gösteriliyor.

Elon Musk servet 2022 kayıtlarına göre, 271,7 milyar dolarlık bir varlık sahibi olduğu belirtilmiştir. Dünyanın en zengin insanı olan isim şu an Amerika’da yaşamını sürdürmektedir. Yakın gelecekte Mars’a koloni kurma planları ile gündemdedir. Yaptığı girişimler ve yatırımlarla iş dünyasında oldukça dikkat çeken isim, hamleleriyle çok konuşuluyor.

2. Bernard Arnault

Bernard Arnault ve ailesinin sahip olduğu 198,8 milyar dolarlık servet ile dünyanın en zengin insanları 2022 listesinde ikinci sırada yer almaktadır. Fransız iş adamının sahip olduğu holding şirketi bünyesinde, dünyaca ünlü altmış adet lüks markayı barındırıyor.

3. Jeff Bezos
Jeff Bezos birkaç yıl önce dünyanın en zengin insanları ilk 100 listesi içinde yer alırken, 2017’den sonra sahip olduğu servetle dünyanın en zengin kişisi oldu. Amazon’un kurucusu olarak bildiğimiz iş adamının aynı zamanda medya sektöründe de yatırımları bulunmaktadır. Dünyanın en zengin insanları 2022 listesine göre şu an 192,6 milyar dolar sahibidir.

4. Bill Gates
Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Bill Gates Microsoft’un kurucusudur. 138,3 milyar dolar servete sahip olan isim Amerikalıdır. Şu an 67 yaşında olan iş adamı, çok küçük yaşlardan beri bilgisayar ve yazılımlara ilgi duymuştur. Bu ilgisi sayesinde çıktığı yol onun Microsoft’u kurmasına vesile olmuştur.

5. Dünyanın En Zengin İnsanları 2022: Larry Page
Amerikalı bir girişimci olan Larry Page aynı zamanda yazılım mühendisidir. Google’ın kurucu ortağıdır. 123,5 milyar dolar serveti ile dünyanın en zengin insanları 2022 listesinde yer alıyor. Sergey Brin ile birlikte kurmuş oldukları Google sayesinde servet kazandılar.

6. Mark Zuckerberg
1984 doğumlu bilgisayar programcısı Mark Zuckerberg Facebook’un kurucusudur. Time dergisi tarafından 2010 yılında Yılın Adamı seçilmiştir. Okul arkadaşlarının internet üzerinden buluşmalarını sağlamak amacıyla kurmuş olduğu Facebook kazanımlarının kaynağı oluşmuştur. 120,3 milyar dolar serveti mevcuttur.

7. Larry Ellison
Milyarder iş adamı yazılım şirketi olan Oracle’ın kurucusudur. Microsoft’un en büyük rakibi sayılan şirketin sahibi olan Larry Ellison 119,7 milyar dolar servete sahiptir. Aynı zamanda bilişim şirketleri de vardır. Dünyanın en zengin insanları 2022 sıralamasında ilk on kişi içinde yerini almaktadır.

8. Sergey Brin
Sergey Brin yazılım mühendisi ve girişimcidir. Larry Page ile birlikte kurdukları Google sayesinde milyar dolar kazandılar. Google şirketlerinin tek çatı altında toplanması amacıyla kurulan Alphabet’in başında yer alan Sergey Brin 119,0 milyarlık bir servetin de sahibidir.

9. Warren Buffet
Amerikalı iş adamı dünyanın en başarılı yatırımcıları arasında yer almaktadır. Time dergisinin yapmış olduğu araştırmalar sonucu dünyanın en etkili insanları arasında kabul edilmiştir. Yatırım şirketi sahibi olan Warren Buffet’ın 108,6 milyar dolarlık varlığı bulunmaktadır. Gates Vakfına yaptığı bağışlar oldukça dikkat çekmiştir.

10. Steve Ballmer
Dünyanın en zengin insanları 2022 sıralamasında onuncu sırada gösterilen Steve Ballmer Microsoft’un yönetim kurulu başkanlığını yapmıştır. 105,8 milyar dolara sahip olan Amerikalı iş adamı 2014 yılında basketbol takımı satın almıştır.