04 Nisan 2021 Pazar 02:27
Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silmek İsteyenler Dikkat!

Facebook hesabı silmek için birkaç farklı yöntem vardır. Bu yöntemler en genel anlamda hesabı kalıcı olarak silmek ve daha sonra kullanmak üzere hesabı dondurmaktadır.

Facebook uygulaması kullanıcılarının hesaplarını sildikten sonra fikir değiştirmesi üzerine hesap dondurma seçeneğini sunmuştur. Bu sayede kişiler fotoğraflarını, arkadaşlarını, paylaşımlarını ve gönderileri tekrar kaldığı yerden görebilme imkânına sahip olmaktadır. Facebook uygulaması yakın zamanında güncellenerek birçok yenilik kazandırılmıştır. Bu sebeple hesap silme işlemi yeni Facebook için ve Klasik Facebook için ayrı yapılmaktadır. Güncellenen menüler ile kişiler hesapları hakkında işlem yapabilmektedir.

Klasik Facebook Uygulaması İle Kullanıcı Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Klasik Facebook uygulaması üzerinden kalıcı olarak hesabı kapatma işlemini yapmak için hesaba giriş yapılır ve ardından ayarlar menüsü seçilir. Facebook ayarlar menüsünden hesabı kalıcı olarak silmek için şu adımlar izlenmelidir:

•    Ayarlar ve gizlilik bölümüne girilir,
•    Ayarlar seçilir,
•    Dondurma ve silme işlemi bölümü seçilir,
•    Hesabi sil seçeneği seçilir,
•    Hesabı silme işlemine devam et sekmesine tıklanır,
•    Devam seçeneğinden arından Facebook şifresi istenir,
•    Facebook şifresi girilir ve hesabı sil sekmesine tıklanır,
•    Facebook hesabı kalıcı olarak silinmiş olur.

Yeni Facebook Uygulaması İle Kullanıcı Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Yeni Facebook uygulaması ile kalıcı olarak hesap silme işlemini yapmak için hesaba giriş yapılır ve sayfanın sağ üst köşesinde bulunan ok tuşu seçilir. Yeni Facebook uygulaması ile hesap silme işleminde izlenecek adımlar şu şekilde sıralanmaktadır:

•    Ayarlar menüsü seçilir,
•    Facebook bilgilerin seçeneğine tıklanır,
•    Dondurma ve silme seçeneği seçilir,
•    Seçinden sonra hesabı sil seçeneği seçilir,
•    Hesabı silme işlemine devam et seçeneği seçilir,
•    Facebook bu aşamada kişinin uygulama şifresini istemektedir.
•    Facebook şifresi girilir ve devam et tıklanır,
•    Facebook hesabı kalıcı olarak silinmiş olur.

Kalıcı Olarak Silinen Facebook Hesabı İptal Edilebilir Mi?

Facebook hesabı kalıcı olarak kapatıldıktan sonra iptal etme seçeneği bulunmaktadır. Bu sayede hesap silinmiş olsa bile Facebook bu işlemi 30 gün içerisinde iptal edebilir. Yalnız dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise 30 gün sonra işlem iptali gerçekleşemez. 30 gün sonra kullanıcı hakkındaki tüm bilgiler Facebook tarafından kalıcı olarak silinmektedir. Facebook hesap silme işlemlerini yaklaşık 90 gün içerisinde yapabilmektedir. Belirlenen 90 gün içinde kişinin hesabı hakkında hiçbir bilgi 3. Kişiler ile paylaşılmaz, hesabı kimse görüntüleyemez. Facebook 90 gün boyunca kullanıcıları için veri ilkelerini geliştirmiş ve bu süre zarfından kullanıcısının tüm bilgilerini geri isteme durumu için saklı tutmaktadır. 

Facebook Kalıcı Olarak Silinen Hesap Nasıl İptal Edilir?

Facebook hesap silme işlemlerinden sonra iptal etme seçeneği hesap hakkında tüm verileri geri getirmek için kullanılabilir. Bu durumda hesabı silinen kişiler bu işlemlerinden vazgeçmek için Facebook hesaplarına 30 gün içerisinde kullanmakta olduğu şifre ve kullanıcı adı ile tekrar giriş yapmalıdır. Bu sayede Facebook hesap silme işlemleri iptal edilmektedir. Aktifleşen hesap hakkında Facebook uygulaması herhangi bir kapatma işlemi yapmaz. Facebook veri ilkelerinde hesap silme işlemlerinin ardından 90 gün boyunca kişilerin bazı verileri saklı durur. Facebook veri ilkeleri kapsamında hesapların geri almak isteyen kişilerin şu verilerini saklı tutmaktadır:

•    Mesajlar,
•    Fotoğraflar,
•    Konumlar,
•    Filtreler,

•    Siyasi görüş bilgileri,
•    Kişisel bilgiler,
•    İnanç bilgileri,
•    Etnik köken bilgileri,
•    Üyelik bilgileri,
•    Hesabın bağlı olduğu ağlar ve bağlantılar,
•    Grup mesajlaşmaları,
•    Grup üyelikleri,
•    Videolar
•    Oyun istekleri,
•    Oyunlar,
•    İçerik görüntülemeleri,
•    Alışveriş işlemleri,
•    Kredi kartı bilgileri,
•    Banka kartı bilgileri,
•    Adres bilgileri,
•    Cep telefonu bilgileri gibi bazı verileri kişilerin hesaplarını geri istemeleri durumunda saklı tutmaktadır.
 


Son Güncelleme: 04.04.2021 02:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.