Ekonomi

Bu Evin Size Maliyeti 90 Bin TL Olacak! Bakanlık Bizzat Burada Oturun Diye Destek Parası Ödüyor!

Prefabrik evlere olan ilgi geçtiğimiz yıllardan bu yana iyice arttı. Devlet destekleriyle beraber prefabrik ev yapımlarında ciddi artış var. 90 bin TL’ye ev sahibi olmak mümkün mü?

Son zamanlarda hem depreme dayanıklı ev almak hem de maliyeti aşağıya çekmek yaygınlaştı. Pek çok kişi güvenliğin yanı sıra uygun fiyatlı evlere de odaklanmış vaziyette. Peki aynı anda iki koşulu da sağlayabilmek mümkün mü? Bizde mümkün. Bunu da devlet yardımıyla yapabilirsiniz. Yeni eviniz 300 bin TL’lik devlet desteğiyle inşa edilebilir. Detayları sizlerle paylaşacağız. Artan maliyetlere inat 90 bin TL’ye kendi evinizde kalmak çok daha basit hale gelecek.

Türkiye’de ev sahibi olma arzusu, kira fiyatlarının artmasıyla birlikte daha da önem kazandı. Yüksek kira maliyetleri, birçok kişiyi ev sahibi olmanın alternatif yollarını araştırmaya yönlendiriyor. Bu süreçte, konut fiyatlarının ulaşılabilirliğinin ötesine geçmesiyle, prefabrik evler, ekonomik bir çözüm olarak öne çıkıyor. Özellikle arsası olanlar için prefabrik evler, maliyet açısından oldukça cazip bir seçenek haline geliyor. Peki devlet bir anda ev yaptırdığınız için destek mi olacak? Süreç nasıl işliyor? Kendi evinizin sahibi olurken devlet katkı payının etkisini hemen anlatalım.

Arsa Maliyeti Olmasa Güzel Fikir!

Prefabrik ev yaptırmak, arsa maliyeti olmadığında en ekonomik seçeneklerden biri oluyor. Şehir içinde arsa bulmak zor olduğundan, birçok kişi şehir dışındaki arsalara yöneliyor. Arsa sorunu çözüldüğünde, prefabrik evler, uygun maliyetli ve pratik bir konut çözümü sunuyor. Eğer arsanız var ise sizler de prefabrik ev modelini düşünebilirsiniz. Hem ev yaptırmaya göre daha ucuz hem de depreme karşı dayanıklı evler sizleri bekliyor. Üstelik devlet desteği de yanında geliyor.

Devlet Desteği 300 Bin TL Oldu

Devlet prefabrik ev yaptırmak isteyen ihtiyaç sahiplerine mali destek sağlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belirli şartları yerine getiren vatandaşlara 300.000 TL’ye kadar prefabrik ev yardımı yapıyor. Bu destek, prefabrik ev yaptırmayı düşünenler için maliyeti büyük ölçüde azaltıyor. Prefabrik ev inşa etmek isteyenlerin, imar şartlarına uygun olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Her araziye prefabrik ev kurmak mümkün olmadığından, ilgili belediyenin imar müdürlüğünden bilgi almak önem taşıyor. Bu süreçte eksik bilgi ile hareket etmemek çok önemli. Yoksa çabalarınız boşa çıkabilir ve siz bu durumla karşılaşmak istemeyebilirsiniz.

2+1 70 Metrekare Ev 89.900 TL!

Prefabrik ev fiyatları, kullanılan malzeme, işçilik kalitesi ve diğer faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Kaliteli bir prefabrik ev inşa etmek için, detaylı araştırma yapmak ve güvenilir bir firma ile anlaşmak gerekiyor. Kampanyalı bir örnek olarak, 70 metrekarelik, tek katlı, 2+1 bir prefabrik ev, 389.900 TL’ye mal olabiliyor. Devlet desteği ile bu maliyet, sadece 89.900 TL’ye düşebiliyor. Bu evi 3+1 olarak düşündüğünüzde maliyet biraz daha artacaktır. Ancak her halükarda milyonluk evlerden daha uyguna kendi konutunuzun sahibi olacaksınız. Bu fırsatı değerlendirebilir ve kendinize iyilik yapabilirsiniz. Haberimizin başında belirttiğimiz gibi, hem güvenliğinizi hem de cebinizi düşünüyorsanız bundan daha iyi bir alternatif olmayabilir.