Gündem

DGS Sınavı ne zaman? 2022 DGS Sınav tarihi

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2022 DGS sınavı için geri sayım başladı. Lisans eğitimi almak isteyen kişilerin katıldığı DGS sınavı ne zaman yapılacak? DGS sınav takvimi açıklandı mı? DGS başvuruları ne zaman başlayacak? DGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için sınav takvimi yayınlandı. Meslek Yüksekokulları ve önlisans mezunlarının katıldığı DGS için kısa bir süre kaldı. ÖSYM’nin resmi internet sitesi https://osym.gov.tr üzerinden sınav başvuru kılavuzu yayımlandı. DGS için başvuru işlemleri 13-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Geç başvuru işlemleri ise 31 Mayıs’ta sona erdi. Başvuru süresini kaçıran adayların önümüzdeki sene sınava katılma hakkı bulunuyor. Lakin, 2022 yılı için başvuru işlemleri sona erdi. DGS 2022 sınav tarihi ise 3 Temmuz olarak belirlendi. Sınav sonuçlarının 12 Ağustos 2022 tarihinde açıklanması planlanıyor. Lakin, sınav sonuçlarıyla ilgili tarih değişikliği yaşanabilir.

2022 DGS sınav yerleri ne zaman açıklanır?

ÖSYM tarafından henüz DGS sınav yerlerinin açıklanacağı net tarih belirtilmedi. Lakin, 2021 yılı dikkate alınacak olursa sınav yerlerinin Haziran ayının son haftasında netlik kazanması bekleniyor. Geçtiğimiz sene DGS 11 Temmuz tarihinde yapılmıştı. Sınav yerleri ise 10 gün öncesinden açıklanmıştı. Benzer bir uygulamanın 2022 DGS sınav yerleri içinde geçerli olması bekleniyor.

Sayısal ve sözel sorulardan oluşan DGS sınavının başlama saati ise 10:15 olarak belirlendi. 150 dakika sürecek olan sınav, çoktan seçmeli sorular üzerinden gerçekleştirilecek. 60 soru sayısal 60 soru sözel sorulardan oluşacak. DGS sınav sonuçlarının açıklanması için katılan adayların en az 1 ham puana ihtiyaçları bulunmaktadır. 1 ham puan alamayan adayların sınav sonuçları açıklanmaz. http://sonuc.osym.gov.tr’den adresi üzerinden sınav sonuçları paylaşılacaktır. Geçtiğimiz yıl toplam 209 bin 606 aday DGS sonuçlarına göre tercih yapma hakkını kullanmıştı. 2022 DGS sonuçlarına göre adaylar örgün öğretim, ikinci öğretim, uzaktan eğitim ve açık öğretim olmak üzere 4 farklı alan üzerinden tercih yapma hakkına sahip olacak. Kontenjan sayısına bağlı olarak yerleştirme işlemleri tamamlanacak.