Spor

İngiltere Premier Lig’de Nefes Nefese Şampiyonluk Yarışı!

İngiltere Premier Lig’de bu sezon kıran kırana bir Şampiyonluk Yarışı geçiyor. Son iki sezona nazaran ezici puan farklarının olmadığı bir yarış seyrediyoruz. Liverpool bomba gibi bir sezon geçiriyor ve City’den geçen sezonun rövanşını almaya hazırlar. Merseyside devinin bu kadar başarılı bir kulüp olmasının altında yatan sebep ise kurdukları sistemi devam ettirmeleridir. Jürgen Klopp’a en başından beri güveniyorlar. En ufak bir başarısızlıkta dahi hocanın arkasında durdular.

Mesela Tottenham gibi sürekli hoca değiştiren bir kulüpte olabilirlerdi. İdari açıdan çok başarılı yönetiliyorlar. Ve bunun meyvesinide son senelerde fazlasıyla alıyorlar. Geçen sene çok başarısızlardı çünkü Stoperleri sakatlanmıştı. Çok şanssız bir dönemden geçiyorlardı. Üstelik Van Dijk’ın yokluğunu çok aradılar. Sakatlanan Hollandalı Stoper’in yerine Ozan Kabak transfer edildi fakat bu transfer tutmadı. Savunmaları çok kötüydü. Gol yemeden tamamladıkları maç yoktu. Manchester City mutlu sona ulaşan taraf oldu. Liverpool gibi onlarda sezona kötü girdiler ancak müthii bir ivme yakalayarak liderliği aldılar ve sezon sonunda zafere ulaştılar. Bu sezon geldiğinde ise bambaşka Liverpool gördük.

19720 Liverpool’u en sonunda geri geldi. Her maç mükemmel atmosfer var Anfield’da. Koşan, basan ve rakibi boğan bir oyun stiliyle özlerine döndüler. Manchester City sezona çok kötü girdi. Geçen sezonki gibi şampiyonluğu alacaklarını düşünüyordu tüm spor severler. Ocsk ayında en yakın rakibi Liverpool’la aralarındaki puan farkı 13’tü. Mart ayında bu fark kapandı. Liverpool arayı kapattı.

Az önce biten maçta Manchester United’ı 4-0 yendiler ve Lider oldular. Herkes kağıt kalemi eline aldı ve sezon sonunda kimin şampiyon olacağını hesaplamaya başladı. Liverpool ve City deyince akla son zamanlarda kıran kırana geçen şampiyonluk yarışları gelir. 2014, 2018 ve 2019 seneleri bunlardan sadece birkaç tanesi. Bu sene kimin şampiyon olacağı merak konusu ancak tek bir gerçek var o da bu iki takım söz konusu olduğu zaman ortada bir rekabetin olduğu gerçeği…