Gündem

Hatalı Basılmış Banknotlar Hayatınızın Fırsatı Olabilir! 100 TL ile 150 bin TL kazandı

İnternette birçok haber arasında basım hatalarını fark etmiş kişilerin şanslı olmalarına ilişkin haberlere rastlamak mümkündür. Şanslı bazı kimselerin ayağına gerçekten yanlış basım ya da hatalı paralar fırsat olarak gelmektedir. Banknotun sağ üst köşesinde ki 100 lira yazısı, 100 liralık banknotların sağ üst köşesinde 100 lira olarak yazılı durur.

Türk Dil bilimcileri ‘’100’’ yazılması gerekirken ‘’10’’ olarak yazıldığını belirterek önemli bir hata yapıldığını doğruladı. Bu dönem boyunca sıkça karşılaştığımız çeşitli paraların üzerindeki imla hatasıyla birlikte piyasaya hatalı banknotlar olarak sürülmeye devam ediyor. Günlük hayatlarımızda birçok insanın hayatını değiştirebilir bu fırsatı harcamadan önce elimize geçip geçmediğinin ne kadar farkındayız? Piyasada yanlış basım banknotlar sayesinde zengin olmuş birçok kişi bulunmaktadır. Bu kişilerden biri sizde olabilirsiniz?

Kaderinizin Değişmesi için Hatalı Banknotların Fark Edilmesi Yeterlidir

Hepimiz sabah erken vakitlerde uyanıyor erkenden yol alıyoruz ve hayatlarımızı sürdürebilmek adına temel ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek, çocuklarımızın öncelikli ihtiyaçları için sürekli yorulmak nedir bilmeden birtakım temel ihtiyaçları, karşılamak amacıyla kullanmakta olduğumuz bu kâğıt paralar, elinize geçen en iyi fırsat olabiliyor. Cebinizdeki 5 TL’nizi değersiz görmeden önce üzerinde imla hatası basım hatası olup olmadığını fark etmeniz tüm kaderinizin değişmesine sebebiyet verebilir.

Hatalı Banknot Koleksiyonerleri

Genel olarak keşfedilmeyi bekleyen fark edip ortaya çıkarmak için bir takım nadir ürünleri toplayıp göstermeyi ve sergilemeyi seven koleksiyonerler tarafından bu tarz ürünleri binlerce hatta milyon lira karşılığında alınabilmektedir. Hatalı basımlar belirli süzgeçlerden geçerek hatanın boyut oranlarına göre ödenen miktar arttırabilir ve azaltılabilir. Genelde basım hataları, basit sorunlar boyutunda olarak görülen paralara stabil olarak düşük ücretler ödenmektedir. Paranız ne kadar eski ve hatalı basım varsa. Paranızda bir o kadar değeri var demektir. Yalnız eski ve soluklaşmış paraların birtakım süzgeçlerden geçtikten sonra dikkatli bir şekilde bakıldığında üzerindeki hatalar aşırı şekilde belirgin görülmesi sonucunda sergilenecek para için çok talep görecek bir durum olmamaktadır.

‘’50 TL’sine 75 bin TL Teklif edildi’’ Haberi seyretti! Hatalı banknotu Fark edip 150 bin TL Cebine İndirdi

Hepimiz yoğun günlük yaşamın koşturmacasından elimize geçen fırsatları ve harika anları yaşamayı fark edilmesinden mahrum kalıyoruz. Cebinizde taşıdığınız paranın yetersiz olduğunu düşünmeden önce paranızın değeri sandığınızdan daha fazla olabileceğini hiç düşündünüz mü? Mardin’de, Mehmet Alihansoy(27) basım hatası bulunan 100 TL lik banknotun sağ üst köşesinde 100 yerine 10 olarak basılmış olan banknotun bazı yerlerinde eksiklikler olan banknotunu, 150 bin TL teklifle satışa çıkartmıştır.

Artuklu İlçesi Kabala Mahallesi’nde küçük market işletme sahibi Mehmet Alihansoy televizyonda gördüğü hatalı basılmış 50 TL banknot haberini izledikten sonra bendede olabilir diye düşünen Mehmet Altınsoy kasasındaki bütün paraları tek tek kontrol etti. Şanslı Alihansoy paraları arasında bazı yerlerinde eksiklik olan 100 lirasının sağ üst köşesinde 10 lira olarak basılmış olduğunu fark etti. Paranın sahte olup olmadığını kontrol eden Alihansoy paranın gerçek olduğunu anlayınca sevince boğulduğunu ifade etti.

Belki Bendede Olur Düşüncesi Hayatını Değiştirdi

100 TL’yi özenle saklayan Alihansoy, parayı bulduğuna şok olduğunu dile getirdi. Herkesin ‘’bana denk gelmez’’ demeden önce ellerine geçen paraya dikkat edilmesinin kazançlı olunabileceğine dair iyi bir örnek oldu. ‘’50 TL’lik banknot haberini izleyip bu parayı bulunca çok şaşırdım’’. Belki bendede olur düşüncesiyle çekmeceme bakmıştım. Koleksiyonerleri bekliyorum. Belki bazılarının işine yarar iyi bir fiyata anlaşırsak satmayı düşünüyorum. Diyerek 150 bin TL’ye alıcısını buldu.