Ekonomi

Kosgeb 75000 Liraya Kadar Destek Veriyor! Tüm Detayları ve Şartları

Son dönemlerde ekonomik anlamda rahatlık sağlamak amacıyla bankalar ve finans kuruluşları ardı ardına kredi haberleri ile gündeme geliyordu. Bunun dışında devlet bankaları daha uygun faiz kampanyaları ve kredi seçenekleri sunarak girişimcileri desteklemeye devam ederken bir hamle de KOSGEB’den mi geliyor? Sorusu akıllara gelmişti. Tam da bunun üzerine Kosgeb genç yatırımcılar için 75.000 TL’lik geri ödemesiz yardım kampanyasının tanıtımını yaptı. İşte tüm bilinmeyenleri ile birlikte bu kampanyanın teknik detayları…
Öncelikle 29 yaşını aşmamış olma şartı arandığını belirtelim. Bu girişimcilere 75.000 TL’ye kadar destek sunulurken üç sene boyunca da veri muafiyeti sağlanıyor. KOSGEB’in yapmış olduğu bu ödemeye krediden daha çok destek demek daha mantıklı olacaktır.

Aralıklarla Kampanyalar Yapılıyor

Kosgeb tarafından durumu iyi olmayan, projesi olan ve yatırım bulmakta zorlanan gençler ve girişimciler sıklıkla destekleniyor. Aralıklarla yaptıkları bu kampanyalar çoğunlukla kadın ve genç girişimcilere yönelik olduğu için düzenli olarak Kosgeb’i takip etmekte fayda var gibi görünüyor.

Sadece İş Kuranlar İçin mi?

Bu kampanyanın sadece iş kuranlar için olduğuna dair bir düşünce bulunmakta oysa ki, Kosgeb’den yapılan açıklama göre iş kuranlar ve işini büyütmek isteyen girişimcilerin adı geçiyor. Dolayısıyla işinizi büyütmek istiyorsanız ve 29 yaşından küçük bir girişimciyseniz siz de faydalanabilirsiniz.
Öncelikli amaç üreticilerin gelişmesini sağlamak, Türkiye’de kobilerin ön plana çıkmasını amaçlamak ve başta ihracat olmak üzere genç girişimcilerin ekonomiye aktif bir şekilde katılmasını desteklemek.

Sadece 75.000 TL Değil

Bu rakam daha çok Kosgeb’in genç girişimcilere hibe olarak sunduğu rakamdır. Eğer işletmenizin özelliklerine ve projenizin büyüklüğüne göre daha fazla destek almak isterseniz de bunun 75.000 TL’ye kadar olan kısmı destek kabul ediliyor. Geri kalan bölümü ise geri ödemeli olacak şekilde ödeniyor.
Bu konuda önemli bir hatırlatmada bulunmak gerekirse: Kosgeb’in sunduğu bu destek paketi normal şartlar altında destek kredisi almak isteyenlere göre hem daha mantıklı hem de daha kolay bir seçenek olarak ön plana çıkmaktadır.

Şu şekilde bir özet geçmek gerekirse, Kosgeb’den 200.000 TL kredi almak istediğinizi düşünelim. Bu kredinin onaylanma – ödenme gibi süreleri düşünüldüğü zaman KOSGEB açısından sürecin bir hayli uzayacağının altını çizmek gerekiyor. Oysa ki, bu kampanyaya dahil olursanız öncelikli olarak 75.000 TLsini geri ödemesiz bir şekilde kullanacak ve kalan 125.000 TL’lik kısmı ise kredi çekmiş gibi taksit taksit ödeyebileceksiniz. Pek çok anlamda daha mantıklı gelen bu seçeneği değerlendirebilirsiniz.

Üç Sene Boyunca Vergiden Muaf Olun

Bu genç girişimciye yapılan destek sadece 75.000 TL ile sınırlı olmuyor. Aynı zamanda üç senelik süre boyunca vergi muafiyetinden de yararlanmak mümkün oluyor. Peki ama tüm bu şartlara sahip olup olmadığınızı nasıl tespit edebiliyorsunuz?

Öncelikle şartlar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için, 29 yaşını doldurmamış olmak, Kosgeb’in resmi internet sitesinde yer alan formla beraber, e – devlet üzerinden karşınıza çıkan formu doldurmak yeterli olmaktadır.

Pek çok farklı seçeneği kolay ödeme avantajlarını ve tüm teknik detayları KOSGEB internet sitesinden öğrenmeniz mümkün olmaktadır. Hem vergi muafiyeti – hem 75.000 TL hibe bir araya geldiğinde bunun son derece mantıklı bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Aralıklarla Kosgeb’in genç girişimcileri destekleyen bu şekilde kampanyaları olmakla birlikte son yıllarda karşımıza çıkan en mantıklı girişim kampanyasının bu olduğunun da altını çizmek istiyoruz. Daha detaylı bilgi sahibi olmak için Kosgeb internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.