Dizi Magazin

İzleyicinin Dikkatini Çeken Aziz Dizisi Konusu Gerçek Mi Aziz Dizisi Hikayesi Nedir

Aziz dizisi, Show TV ekranlarında yayınlanan ilk bölümü ile izleyiciden ilgi görmeyi başardı. İddialı fragmanı, konusu ve oyuncu kadrosu da ile yeni dizi sezonuna fırtına gibi girdi. Tanınan oyuncu kadrosunun dışında Aziz dizisi nerede çekildi de ayrıca dikkat çekiyor. Antakya ve Sakarya’da çekimleri gerçekleşen dizinin 5 Kasım tarihinde izleyici ile buluştu. Dizinin ilerleyen bölümlerinde İstanbul’da da sahneleri olacak.
Dizinin yönetmeni Recai Karagöz iken senaryosu da Eda Tezcan kaleminden çıkıyor. Dram ve aksiyon türünden olan dizinin yapımcılığını 3 Medya grubuna ait olup proje danışmanlığı ise Zeynep Günay Tan tarafından gerçekleştiriliyor. Dizi, ana karakter olan Aziz’in hayatı üzerinden ilerlerken aynı zamanda Hatay’ın Fransa egemenliğinde olduğu yıllarda halkın yaşadıklarını da gösteriyor.

Aziz Dizisi Konusu

Dizi, Antakya’da halı üreticisi Payidar ailesinin oğlu Aziz’in hayatını anlatıyor. Fransa egemenliğinde olan Hatay ve Fransa yetkililerine sadık olma ile işini yürüten insanların yanı sıra Fransa yetkililerine başkaldırarak hayatı cehenneme dönen insanların hayatını anlatan dizi, dönem dizisi olarak öne çıkıyor ve izleyiciyi 1930’lu yıllara götürüyor.

Murat Yıldırım’ın Aziz Payidar karakterine hayat veriyor. Hayatı boyunca rahat ve zenginlik içinde yaşasa da halk arasında cesur ve adil olarak tanınıyor. Aziz’in hayatı, Fransız Teğmenin ölümüne neden olması ile tamamıyla değişiyor. Öldürülen teğmen aynı zamanda Fırat Tanış’ın canlandırdığı Fransız delegesi olan Pierre’in oğlu Andre’dir.

Teğmeni öldürmesinden sonra hayatı değişen Aziz, doğduğu şehri, evini, işini ve aşkı olan Dilruba’yı kısaca sahip olduğu her şeyi geride bırakmış ve şehri terk etmiştir. Olayın unutulması ile geri dönmeyi planlarken iki sene sonra ölüm haberi şehre gelmiş ve bu haber üzerine herkes için de her şey değişmiştir.

Aziz’in şehre dönmesi ile Payidar ailesi kadar şehrin de kaderi etkilenir. Hayatında sahip olduğu her şeyi bu şekilde kaybetmesinin yanı sıra şehir, hala Fransız işgali altındadır. Şehri Fransızlar yönetirken Aziz’in ilk aşkı Dilruba (Damla Sönmez) da amcaoğlu olan Adem (Güven Murat Akpınar) ile nişanlanmıştır.

Amcası Galip’in Aziz’i şehirden yollama çabaları sonuçsuz kalmış ve Aziz, hayatına sil baştan yeniden başlamaya karar verir. Kendisine inanan bir avuç insan ile babasından kalma yeri yeniden halı dokuma atölyesine çevirmeye çalışırken hayatına beklenmedik şekilde giren bir köylü kızı Azizin duygularını harekete geçirecek.
Hayat mücadelesi veren ve küllerinden yeniden doğmaya çalışırken Aziz dizisi Simay Barlas tarafından canlandırılan Efnan’ın hayatına girmesi ile etkilenen ve duygu yoğunluğu yaşayan Aziz, hem gerçek Aziz’i hem de sevdiğini bulacak.

Aziz Dizisi Oyuncuları

Hatay’ın henüz Türkiye Cumhuriyeti’ne katılmadığı dönemi anlatan Aziz dizisi, 2021 dizi sezonun en etkili ve heyecan veren yapımlarından biri olacak gibi duruyor. Dizinin başrollerinde Murat Yıldırım, Damla Sönmez ve Simay Barlas bulunurken bu oyunculara Ahmet Mümtaz Taylan, Fırat Tanış, Güven Murat Akpınar, Eren Hacısalihoğlu, Cenan Çamyurdu, Haydar Köyel, İmren Şengel, Mehmet Avdan, Suzan Kardeş, Ayten Soykök, Elif Sönmez ve Füsun Demirel ve Meral Çetinkaya gibi isimler eşlik ediyor.