Ekonomi

Kamu bankalarından emekli maaşı alanlara devlet destekli kredi imkanı

Kamu bankalarından emekli maaşı alanlara devlet destekli kredi imkanı

Emekli maaşı alan vatandaşlar için müjdeli bir haber geldi. Meclis onayından geçen yeni bir kampanya ile emekli maaşı müşterileri kamu bankaları üzerinden 100.000 TL’ye kadar kredi kullanabilecekler. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden alınabilecek bu kredilerde faiz oranları devlet destekli olacak.

Başvurularınızı yapmak için, emekli maaş hesabınızın ilgili bankada olması gerekiyor. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’nın internet siteleri üzerindeki kredi başvuru formlarını doldurarak kredi başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Kimlik numaranız üzerinden yapılacak olan sorgulama sonrası, ne kadar kredi onayı aldığınız belli olacak. Onaylanan tutarı banka şubelerinden kullanabileceğiniz gibi, düşük limitlerde onay aldıysanız da bankanın internet bankacılığı uygulamaları üzerinden kullanabilirsiniz.

Emekli maaşı müşterilerinin 24 ay vade ile 100.000 TL’ye kadar kredi kullanabileceği bu kampanya, nakit ihtiyaçlarını karşılamak isteyen emekli vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuyor. Devlet destekli uygun faiz oranları ile sunulan kredi imkanları ile birlikte, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeleri amaçlanıyor.