Ekonomi

İşte Haziran 2022 Zamlı Sigara Fiyatları! Hangi Sigara Zamlandı?

Haber ajanslarına bomba gibi düşen sigara zammı iddiasının ardından en çok sorulan soruların başında sigara zammı yer aldı. Son dakika haberlerine göre hangi sigaralara zam geldi? Zam oranları ne oldu? İşte bu soruların cevapları.

Bazı Markalar Zam Yapacak İddiası

Sigara zammı ile ilgili devlet kanalından bir açıklama yapılmamış olsa da bazı sigaralarda zam yapılacağı söylentileri kulaktan kulağa yayılarak büyüdü. Özellikle sosyal medyaya düşen ve onaylanmayan bazı görseller neticesinde kullanıcılarda haklı olarak içtiği sigaraların son fiyatını öğrenmeye çalıştı. Peki bu bilgiler ışığında hangi sigaralara zam geldiğini söyleyebiliriz. Özellikle çok fazla kişi tarafından tüketilen, Kent, LM, Winston, Camel sigaraların fiyatları ne oldu sorularının cevapları.

Güncel Winston Sigara Fiyatları

Son rakamlarına göz attığımız zaman Winston sigara fiyatları ne oldu?
Winston Slender fiyatı: 26 TL
Winston Deep Blue ve Dark Blue Fiyatı: 26 TL
Winston fiyatı: 27 TL
Winston Xsenece Siyah ve Gri fiyatı: 28 TL olarak belilrlendi.

Camel Fiyatları Güncel

Camel slender fiyatı: 25.50 TL
Camel fiyatı: 26 TL

Monte Carlo Ne Kadar Oldu?

Son zamlar ile birlikte Monte Carlo fiyatı: 25.50 TL olurken LD fiyatı: 25.50 TL oldu.

Kent Sigaraları Ne Kadar Oldu?

Kent: 26 TL
Kent: D-Range fiyatı: 26 TL
Kent Blue: 27 TL
Kent Grey: 27 TL
Kent White: 27 TL
Kent Slims: 29 TL olarak belirlendi.

Diğer Sigara Fiyatları Ne Oldu?

Son dönemlerde giderek daha fazla kişi tarafından tüketilmeye başlanan Rothmans fiyatı: 25.50 TL oldu.
Tekel 2000 ve 2001 fiyatı ise: 25.50 TL oldu
Viceroy: 26 TL olurken
Pall Mall, Samsun ve Maltepe Fiyatları ise 26 TL oldu.

Philip Morris Sigara Fiyatları Haziran 2022

Marlboro Egde: 27 TL
Marlboro Touch: 28 TL
Marlboro ise 29 TL oldu.
Bunun dışında yine çok fazla kişi tarafından içilen diğer sigara fiyatları da şu şekilde belirlendi:
Parliament: 29.50 TL
Parliament Midnight Blue: 28.50 TL
Muratti: 27 TL
Muratti Blue 26 TL olarak belirlendi.

Sigara Zamları Daha Ne Kadar Devam Edecek?

Tüm dünyada sigara karşı birlik hareketi organize ediliyor. Buna göre devletler sigara fiyatlarını yüksek tutarak sigara ile ortak bir hareket başlatmak istemekte. Şimdilik sigara zamları ülkemizde biraz daha aşağı rakamlarda kalıyor.

Tüm dünyada sigara fiyatları alım gücü ile orantılı bir şekilde belirleniyor. Aynı zamanda yapılan araştırmalar sigara zamlarında belli bir oranın üzerine çıkılmasının alımı tetiklediğini de gözler önüne seriyor.

Başka bir deyiş ile sigara zamlarının artarak devam etmesi, tüketicilerin sigara almalarına engel olmadığını aksine daha fazla tütün ürününün tüketilmesini tetiklediği de belirtiliyor.

Alternatif Tütün Ürünleri Neler?

Son dönemlerde sigara zamları ile birlikte sigara içen kişilerin alternatif tütün ürünlerine yönelmeye devam ettiklerini söyleyebiliriz. Bu verilerin en büyük destekçisi ise dökme tütün ürünleri olarak ortaya çıkıyor.
Son zamanlarda Türkiye’de nargile tütünü ve nargile ürünlerinin satış rakamlarının artmasının da bunu desteklediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yeni bir bağımlılık olarak nitelendirilen elektronik sigara satışlarının da ciddi anlamda patlama gösterdiğini belirtmek gerekiyor. Peki ama tütüne yönlenme neden önlenemiyor? Yine Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre tütün ürünlerinin zam yapılarak değil eğitim ve yönlendirme ile önüne geçmek gerekiyor. Hali hazırda ülkemizde bu şekilde bir çalışma yapılmadığı için sigara tüketimi de ciddi anlamda artış göstermekte…