Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Müjdeleri Meclis’te Yasalaşacak

Bugün Meclis, milletvekillerinin yemin töreni için toplanıyor. Meclis başkanı ve Meclis’in yönetimini seçtikten sonra yeni Meclis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücretliler, emekliler, kadınlar ve gençlere verdiği müjdeleri yasalaştırmak için 15 Temmuz’a kadar mesai yapacak.

Yeni Meclis, ilk mesaisini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın milyonları ilgilendiren seçim müjdeleri için yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni belirlenen AK Parti grup yönetimine ilk talimatlarını verdi ve bu müjdelerin kanunlaştırılarak uygulamaya geçirilmesini istedi. En düşük memur maaşı, asgari ücret artışı, emekli zammı, kira yardımı, evlenen çiftlere kredi desteği, ev hanımlarına emeklilik fırsatı gibi konular üzerinde çalışmalar yapılacak ve Meclis’in tatile gireceği 15 Temmuz’dan önce tamamlanması hedefleniyor.

Evlenmek isteyen gençlere yönelik olarak düzenlemeler yapılacak ve 2 yılı ödemesiz, 48 ay vadeli, faizsiz 150 bin lira kredi imkanı sunulacak. Bu fırsat, evlenecek bütün çiftler için geçerli olacak. Ayrıca, genç girişimciler için Tarım Girişimcilik Bölgeleri (TARGİB) kurulacak. TARGİB’lerde genç girişimcilere arazi tahsisi yapılacak ve 2 yıl geri ödemesiz ve 5 yıl vadeli faizsiz kredi desteği sağlanacak.

Öte yandan, sosyal güvencesi olmayan ve primi bulunmayan ev kadınları için sigorta sistemi devreye alınacak. Ev kadınları, isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşacak ve devlet, ödenecek primlerin üçte birini karşılayacak. Böylece ev kadınları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecekler.