Dizi Magazin

Maske Kimsin Sen yarışması devam edecek mi? Yeni jürileri kim olacak

“Maske Kimsin Sen?”  Yarışması 1 Ocak 2022 itibariyle, yeni yılın ilk gününde Fox Tv’de yayına girdi. Eğlenceli formatı kadar ilginç maskeleriyle de bir anda gündem olan program RTÜK’ün “çocuklar için uygun olmaması” gerekçesiyle açtığı soruşturma ile tüm Türkiye’de daha konuşulur hale geldi. RTÜK’ün bu tutumu karşısında Fox Tv haftada bir gün yayınlanması planlanan programı iki güne çıkararak tavrını ortaya koydu. Özellikle 3. Bölüm fragmanında programın yayınlandığı bütün ülkelerin, özellikle de İslam ülkelerinin sayılması yine RTÜK’e karşı bir tepki olarak medyada konuşuldu.

İlk bölümden itibaren tüm Türkiye’de bir şekilde konuşulur hale gelen “Maske Kimsin Sen?” yarışması aynı zamanda jürisiyle de dikkat çekiyor. Altın Kelebek ödül gecesinde “bunu tutuyorum çünkü elimde şu an” diye çığlık atmasıyla şöhreti ikiye katlanan, enerjisi ve pozitifliğiyle ekrana yansıyan Melis Sezen, Yasak Elma’nın “Yıldız”ı ve geniş bir hayran kitlesine sahip olan Eda Ece, ilk olarak yaptığı Talk Showlar ile tanınan Ahlat Ağacı filmiyle daha fazla ünlenen komedyen Doğu Demirkol ile oyuncu Alican Yücesoy programın jürilerini oluşturuyorlar. Jüride özellikle Eda Ece doğru tespitleri ve eğlenceli kişiliğiyle ön plana çıkarken, Doğu Demirkol ise esprileriyle izleyenleri televizyona bağlamaya çalışıyor. Kimi izleyiciler jüriyi çok beğenirken, bir çok izleyici de sosyal medyada yaptığı yorumlarla jürinin programın enerjisine ayak uyduramadığını belirtiyor.

Biz de mevcut jüri yerine yarışmayı daha eğlenceli ve izlenebilir hale getirecek olan dört ismi kendimizce belirlemeye çalıştık. Bunlardan birincisi ve programa en fazla yakışacağını düşündüğümüz kişi Temmuz 2020’de hayatını kaybeden sevgili Seyfi Dursunoğlu, nâm-ı diğer Huysuz Virjin’di. Doğaçlama esprileri ile yıllardır Türk Televizyonlarında milyonları güldürmeyi başaran Huysuz Virjin, zaten eğlenceli olan bu programı çok daha eğlenceli hale getirir ve sadece onu izlemek için bile bir çok kişi yarışmayı izleyebilirdi. Tabi maalesef aramızdan ayrılması ve yaşasa dahi RTÜK engeline takılacak olması bunu imkansız kılıyor.

İkinci isim ise Hülya Avşar. Son dönemde yaptığı açıklamalar nedeniyle bir çok kişi tarafından eleştiri yağmuruna tutulsa da O, her dönem bir şekilde gündemde kalmayı ve popülaritesini korumayı başarıyor. Hem şarkıcı hem de oyuncu kimliği v eğlenceli kişiliğiyle Hülya Avşar da bu programa seviye atlatan isimlerden olurdu.

Üçüncü isim ise usta bir oyuncu olan Demet Akbağ. Tiyatrosuyla, oynadığı filmlerle, yarattığı tiplemeler ve rollerle maskelerin altındaki isimleri kolayca tahmin edebileceğini düşündüğümüz Demet Akbağ da şüphesiz bu programa çok yakışırdı.

Son isim ise sesi ve yorumuyla her dönemin adamı olan Serdar Ortaç. Özellikle Huysuz’un kendisine olan takılmalarıyla birlikte iyi bir ikili olabileceklerini varsaydığımız Serdar Ortaç da bu jüride yer alarak eğlenceli bir ortam oluşturulabilirdi.

Huysuz Virjin’in önderliğinde espri, komedi ve eğlencenin hiç bitmediği 90’lar tadında bir program olma ihtimali sadece bir “ihtimalden” ibaret olsa da düşüncesi bile güzel. Sizce de öyle değil mi?