Gündem

İnsanlar son depremlerin ardından Hatay’ı terk etmek için acele ediyor

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde en ağır hasarı alan Hatay’da 20 Şubat’ta bir deprem daha sarsıldı. Bölgede yaşayanlar hızla şehri terk ediyor ve toplu göç yaşanıyor . çıkış yollarında ve otogarlarda deneyimlidir.

20 Şubat’ta meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremler ili panik ve endişe ile sarstı.

Başta Antakya, İskenderun ve Defne olmak üzere birçok ilçesi adeta hayalet şehre dönüşmüştür.

Son depremlerin ardından daha önceki depremlerde yerle bir olan Hatay’da sokakların artık tamamen moloza dönüştüğü görüldü.

Sürekli uyarılarda bulunan yetkililer, kentte enkaz yığınlarıyla dolu hasarlı binalara vatandaşların girmesine izin vermiyor.

Tarihi kentte sokaklarda güvenlik güçleri ve muhabirler dışında kimse bulunmazken, özel harekat birimleri devriye görevi yapıyor.

Diğer illere geçmek isteyenler Hatay’ın çıkış noktalarında büyük trafik sıkışıklığı yaratırken, bölgedeki akaryakıt istasyonlarında da akaryakıt sıkıntısı yaşanıyor.

Bir karayolu taşımacılık şirketinden bir yetkili, Hatay’dan diğer bölgelere her gün en az 2 bin yolcu taşıdıklarını bildirdi.

Bölgede 6 Şubat depremleri nedeniyle ağır travma yaşayan çok sayıda kişinin de akli dengesi bozuk şikayetleriyle çevre hastanelere kaldırıldığı da öğrenildi.

Çadırlarda yaşayan depremzedeler ise ruh sağlıklarının bu durumu daha fazla kaldıramayacağını dile getirdi .

İçlerinden biri, “Keşke bu kabus bitse” dedi.

Türkiye’nin güneyinde 6 Şubat’ta meydana gelen ve 42 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği yıkıcı depremlerin ardından, 20 Şubat’ta Hatay’da 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Son sarsıntılar nedeniyle altı kişi daha hayatını kaybetti.

Ölüler arasında, eşyalarını almak için hasarlı dairelerine döndükten sonra mahsur kalan üç kişi de vardı.

6.4 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Defne ilçesinin Belediye Başkanı İbrahim Güzel, depremin oldukça şiddetli olduğunun altını çizerek, Kahramanmaraş merkezli depremin 3 katı kadar şiddetli hissedildiğini vurguladı.

AFAD, depremin hemen ardından Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre tsunami uyarısı yaptı.

Ancak ajans, bunun depremden sonraki ilk iki saatte su yükselme riskine karşı alınan bir önlem olduğunu belirterek saat 21.30 sıralarında uyarıyı geri çekti.