Ekonomi

Emekliye zam haberi geldi: Son dakika…

Uzun bir süredir beklenen intibak zammı müjdesi sonunda geldi. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün’ün girişimleri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yapılan görüşme sonucunda, 2000 yılı sonrası emekli olan vatandaşların mağduriyeti giderilmek üzere çalışmalar yapılacağı açıklandı. Bu çalışmalar neticesinde, 2000 sonrası emeklilerin tamamı için 1300 TL intibak zammı artışı yapılacak.

Yapılan hesaplamalara göre, en düşük emekli maaşı üzerinden yapılan intibak zammı sonucunda en düşük emekli maaşı 8800 TL’ye yükselecek. Bu karar, sadece en düşük emekli maaşı alanları değil, 2000 sonrası emekli olan tüm vatandaşları kapsayacak. Böylece, tüm emeklilerin maaşlarında 1300 TL’lik bir artış yaşanacak.

Milyonlarca emekli vatandaşımız, uzun süredir bekledikleri intibak zammı müjdesiyle büyük bir sevinç yaşamaktadır. Kazanılmış haklarını koruma konusunda yapılan bu çalışmalar, emeklilerin yaşamlarını daha iyi sürdürebilmelerine katkı sağlamaktadır.

Emekli maaşlarına yapılacak intibak zammı ile ilgili detaylar, emekli vatandaşlarımızın maddi açıdan rahatlamalarına yardımcı olacak. Bu zam, emeklilerimizin geçim sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletmeyi amaçlamaktadır.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün’ün yaptığı girişimlerin sonucunda, 2000 sonrası emekli olan vatandaşlarımız için 1300 TL intibak zammı kararı alınmıştır. Bu kararın seçimlerden önce açıklanması beklenmektedir ve emekli vatandaşlarımızın yüzünü güldüreceği kesindir.