Gündem

Cumhurbaşkanı 3. kez seçilebilir mi?

Türkiye’de seçime az bir süre kala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aday olabilecek mi, Cumhurbaşkanı 3. kez seçilebilir mi sorusu merak ediliyor. Kulislerde seçime az bir süre kala Erdoğan’ın aday olamayacağı ve sadece erken seçimle aday olabileceği konuşuluyor. Peki gerçek ne? Erdoğan 3. kez aday olabilir mi? Bir Cumhurbaşkanı Türkiye’de 3. kez aday olabilir mi yada Cumhurbaşkanı 3. kez seçilebilir mi merak ediliyor!

Cumhurbaşkanı seçimi Mevzuat Bilgisi ne diyor?

2017 yılında yapılan değişiklikle birlikte, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmiş ve 2018’de resmen anayasa değişikliği kabul edilmişti.

Erken seçim söylentilerin çıktığı bu günlerde Cumhurbaşkanı 3. kez seçilebilir mi sorusu cevap arıyor.

Erken seçim olursa aday olabiliyor!

Türkiye’de Cumhurbaşkanı 3. kez seçilmesi mümkün değil. Ancak tek istisna durum, mecliste 360 oyla seçim kararı alınması gerekiyor. AK Parti ve MHP’nin oyları erken seçim kararı tek başına alamıyor.

Mecliste Ak Parti ve MHP sayısı kaç?

Mecliste 581 sandalyeni AK Partiye 286’sı, MHP’ye 47’si ait. 333 milletvekiline sahip Ak Parti ve MHP 360 oya ulaşamadığı için erken seçime gidemiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adaylığını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. 3. kez Erdoğan’ın seçime gidip gitmeyeceğini YSK karar verecek.