Spor

Beşiktaş Liverpool’dan Ön Libero! Transfer An Meselesi

Beşiktaş, bu sezon Porto’da kiralık olarak forma giyen ve mücadele eden 26 yaşındaki futbolcu Marko Grujic için Liverpool Kulübü’ne 1 senelik kiralama teklifi verdi. Orta sahaya defansife yönelik ağırlık vermek için futbolcu arayışına giren Beşiktaş, Sırp futbolcu Marko Grujic’i almak için teklif sundu. Grujic transferinin tüm detayları haberimizde sizlerle…

Siyah beyazlılar, bonservisi Liverpool’da bulunan ve bu sezon Porto’da kiralık olarak mücadele veren 26 yaşındaki futbolcuyu kiralamak adına İngiliz kulübüne teklif verdi. Porto’da 36 karşılaşmada forma giyen ve sahada varlık gösteren Grujic’i başka takımlarında istediği, Liverpool yönetiminin tüm teklifleri değerlendirdikten sonra karar verecekleri bildirildi. Beşiktaş Marko Grujic’i almak için elinden geleni yapıyor.

Geçen Sezon Üç Farklı Takıma Kiralandı

Sırbistan Milli Takımı içinde mücadele veren Grujic, 2016 yılında 20 yaşında iken 7 milyon Euro’ya Kızılyıldız’dan Liverpool’a transfer edilmişti. İngiliz kulübünde 16 mücadelede forma şansını elde eden Sırp Futbolcu, sırası ile Cardiff, Hertha Berlin ve Porto’ya geçici olarak transfer edildi. 2021-2022 sezonunun son 8 haftası içerisinde imzalanan yeni anlaşma ile göreve gelen teknik adam Valerian Ismael, bir taraftan kadroyu maçlara yönelik hazırlama çalışmalarını yürütürken diğer taraftan da takımdaki eksiklikleri belirledi.

Fransız teknik direktör, 3-4-3 sisteminde yürüttüğü Beşiktaş’da orta sahaya Josef’in yanına bir transfer daha talep etti. Ismael’in raporu kapsamında harekete geçen yönetim ekibi, 2020 yılında Liverpool’dan kiralandığı Porto’ya geçen sezon bonservisi ile transfer edilen Marko Grujic’i orta saha için transfer listesine dahil etti. Siyah beyazlı ekip Marko Grujic için 1 yıllık kiralama teklifini sundu.

34 Karşılaşmanın 21’inde Var

Beşiktaş’ın teknik direktörü Valerien Ismael’in yardımcılarının da olumlu olarak karşıladığı 26 yaşındaki genç futbolcuyu Siyah Beyazlılar kiralama formulü ile kendi takımlarına dahil etmek istiyor. 2016 yılında Kızılyıldız’dan Liverpool ekibine gelen Grujic, Ada ekibinde şans yakalayamarak Cardiff, Hertha Berlin ve Porto’ya kiralandı. Futbolcu geçtiğimiz sezon bonservisi ile Portekiz takımı Porto’ya transfer edildi.

Ligde 34 önemli müsabakanın 21’inde sahada forma giyme şansı yakalayan ve bunların 11’inde de sonradan oyuna dahil edilen Grujic için harekete geçen Beşiktaş ekibi, Aboubakar transferlerinde iyi ilişkiler kurduğu Porto’yu Sırp futbolcuyu kiralayabilmek adına ikna etmek için çalışmalara başladı. Teklifin olumlu ya da olumsuz sonuçlanacağı henüz bildirilmedi. 26 yaşındaki genç futbolcu için pek çok takımın teklif sunduğu ve teklifler değerlendirildikten sonra karar verileceği bildirildi.