Teknoloji

Apple iPhone 13 Yeni İpad ve Apple Watch Series 7 Tanıtımı

Teknoloji dünyasının en önemli olaylarından biri olan Apple’ın yeni ürününün tanıtımı gerçekleşti. “California Streaming” olarak adlandırılan sunum, Apple Park kampüsünden canlı olarak yayınlandı ve her zamanki gibi CEO Tim Cook ve ekip üyeleri yeni ürünlerini ayrıntılı olarak tanıttı. Bu sefer Apple, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’i, daha büyük ekranlı Apple Watch Series 7’yi, daha uygun fiyatlı bir iPad’i ve güncellenmiş iPad de dâhil olmak üzere bir dizi yeni ürünü tanıtımı yaptı.

 

İPHONE 13 VE İPHONE 13 MİNİ

 

Youtube’daki Apple sunumunu iki milyondan fazla kişi izlerken, Tim Cook merakla beklenen yeni iPhone 13 akıllı telefonunu tanıttı.

Yeni iPhone 13’ün ekranının üst kısmındaki “çentik”, bir önceki modele göre daha küçük ve pili daha büyük, bu da telefonun boyutuna bağlı olarak 1.5-2 saat daha fazla şarj tutmasını sağlıyor. Dış tasarım açısından önceki modelden pek bir farkı yok ancak yakından bakarsanız iki arka kameranın eğik olduğunu görebilirsiniz. Biri 12 mega piksel geniş açılı lense ve %50’ye kadar daha fazla ışık alabilen büyük bir sensöre sahip her iki kamera da güncellendi. İkincisi ultra geniş açılı bir lense sahiptir.

Kameraya yapılan bir diğer önemli güncelleme ise “Sinematik Mod”. Bu yeni özellik kısaca, ana özelliği videodaki hareketli bir nesneye odaklanmak ve onu çevreleyen diğer öğelerden vurgulamak olan video için Portre Modu olarak tanımlanabilir.

iPhone 13 ayrıca Apple’ın önceki A14 çipinden saniyede 15,8 trilyon işlem daha hızlı gerçekleştirebilen en yeni, güçlü A15 Bionic çipiyle donatılmıştır. Çip, toplam altı çekirdekten oluşuyor ve yapay zeka algoritmasını çalıştıran özel bir bölüm içeriyor.

Ekran boyutu açısından iPhone 13 6.1 inç ekrana sahip olacak ve iPhone 13 mini 5.4 inç ekrana sahip olacak. Ayrıca geçen yılki modelde olduğu gibi 5G teknolojisi de tanıtıldı ve dünya genelinde 60 ülkede kullanılabiliyor. iPhone 13 mini 699 dolardan, iPhone 13 ise 799 dolardan başlıyor ve beş renkte geliyor.

 

İPHONE 13 PRO VE İPHONE 13 PRO MAKS

 

Sunum sırasında Apple elbette iPhone 13 akıllı telefonunun Pro ve Pro Max modellerini tanıttı. Pro modelleri dört renkte gelir: grafit, altın, gümüş ve yepyeni sierra mavisi ve normal iPhone 13’ten daha metalik görünüyor. Telefonun arkasında üç kamera bulunan sistem duruyor.

Genel olarak iPhone Pro ile ana kamera arasındaki temel fark, üç arka kamerası ve yeteneklerine sahip olmasıdır. Pro modelleri ayrıca ProMotion özellikli yeni bir Super Retina XDR ekranla donatılmıştır; bu, ekranın daha pürüzsüz olduğu ve parmaklarınızla kaydırırken gecikme olmadığı anlamına gelmektedir.

6.1 inç iPhone 13 Pro 999 dolardan, 6.7 inç iPhone 13 Pro ise 1.099 dolardan başlıyor.

 

APPLE WATCH SERİ 7

 

Önceki Series 6 ile karşılaştırıldığında, yeni Apple Watch Series 7 %20 daha büyük bir ekrana sahip ve çatlamaya karşı daha dayanıklıdır. Yeni model ayrıca %33 daha hızlı şarj olmaktadır.

Apple ayrıca uygulamayı yeni Series 7’nin ekranı hakkında daha fazla bilgi içerecek şekilde güncelledi ve birkaç yeni yüz tasarımı tanıttı. Series 7, elektronik bisiklete bağlanma ve bisiklet sürerken ambulans çağırma gibi bisiklet için özel olarak tasarlanmış yeni özelliklere sahiptir. Ayrıca Series 7’nin ekranındaki düğmeler, akıllı zamanlarından kısa mesaj göndermek isteyenlerin iyi haber yazmasını kolaylaştırmak için büyütüldü.

Apple Watch Series 7, siyah, beyaz, yeşil, mavi ve kırmızı olmak üzere beş renkte sunulacak ve alüminyum, çelik ve titanyum olarak sunulacak. Saatin fiyatı malzemeye göre değişiklik göstermekte ve önceki Apple Watch modellerinin kayışları yeni modele uymaktadır.

 

İPAD VE İPAD MİNİ

 

Tim Cook’a göre, “En küçük iPad, en büyük güncellemeye sahiptir.” İPad mini mavi, pembe, sarı ve gri renkleri mevcuttur. 8,3 inç sıvı retina ekrana, 12 megapiksel arka kameraya ve güncellenmiş bir stereo hoparlöre sahiptir. iPad Mini ayrıca bir USB-C girişi ve 5G teknolojisi ile donatılmıştır ve ikinci nesil Kalem’i destekleme yeteneğine sahiptir. iPad Mini’nin fiyatı 499 dolardan başlıyor.

Ayrıca Tim Cook, en ucuz Apple iPad’i tanıttı. Yeni iPad, daha hızlı bir A13 işlemciye ve gelişmiş görüntülü arama için 12 megapiksel ön kameraya sahiptir. 64GB iPad’in fiyatı 329 dolardan başlamaktadır.