Spor

Badminton Nedir Nasıl Oynanır?

Badminton, bir raket ve top ile oynanan spor dalıdır. Tenis oyununa benzeyen bu oyun; tek farkı kaz tüyünden yapılmış topun daha hafif ve ağır vurulmasıdır. İki oyuncu arasında olan filenin üstünden olacak şekilde top, hep karşı tarafa atılır. Amaç; rakibin topu tutamamasını sağlamak ve yarı sahasına düşürmektir.

Badminton Nasıl Oynanır?

Badminton sadece iki kişi arasında oynanmaz. İsteğe bağlı birkaç kişilik eşit takımlar hâlinde de oynanılabilir. Filenin uzunluğu 1,55cm idir. Bu sebeple rakibin topa hızlıca aşağı yönde vurduğunda, yetişmek zor olabilir. Olay burada başlıyor. Oyuncu sayısı arttıkça daha çok zorlaşan badminton oyununda; kişi sayısı çoğaldığında filenin yaklaşık 7-8 cm kısaltılır. File kısaldıkça topu atabileceğiniz yükseklik sınırı da kısalmış olur. Bu sebeple topu daha alttan ve filede kendi tarafınıza çarptırmamak için uğraş vermelisiniz. Top yükseklik sınırını aştığında oyuncu faul yapmış ve puan kaybetmiş olur.

Oyun 3 setten oluşur. 15 puan sınır vardır. 15 puana ulaşan takım veya oyuncu sayıyı alır. Oyuna ilk kimin başlayacağını hakem tarafından yapılan yazı-tura belirler. Ve ilk servisi atacak olan kişi iki ayağı yere basarken atmalıdır. Aksi hâlde faul yapmış olur.

Hafif olması ve herhangi bir zorluk çektirmeden raketi kullandırmayı sağlayan badminton spor dalı, birçok kişi tarafından oynanılır.