DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programına katılarak İsmail Küçükkaya'nın sorularını cevaplandırdı. Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Ali Babacan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından tüketici güven endeksi hesaplamasında yaptığı değişikliği değerlendirdi.
ENFLASYON RAKAMINA KİMSE İNANMIYOR
Hükümetin ekonomik gerçekleri duymak istemediğini söyleyen Ali Babacan, “Türkiye'de ekonomik gerçekleri ortaya koyanlara karşı bir atak başlıyor. TÜİK enflasyonu yüzde 12 olarak açıklıyor. Ancak kimse bu rakama inanmıyor. Çünkü enflasyon bu rakamdan çok daha yüksek. Esnafın enflasyonu yüzde 30-50 arasına çıkmış. Böyle bir ekonomi politikasının olduğu ülkeye yatırımcı gelir mi? Türkiye'nin en büyük sorunu işsizlik olduğu konusunda önce anlaşalım. Yatırım yapılmadan yeni iş sahalarını nasıl açacaksınız? Yatırımcıyı yanlış ekonomi politikalarıyla zaten kaçırıyorsunuz.” dedi.
Tüketici güven endeksinin hesaplanmasında yapılan değişikliğe değinen Ali Babacan, “Rakamı ister 80 açıklasınlar isterlerse 90 açıklasınlar. Verilerle oynayarak güven arttırmak istiyorlar ama vatandaş artık inanmıyor, itibar etmiyor. Haziran 2018'den sonra ekonomi tepetaklak oldu.” ifadelerini kullandı.
BUNLAR İYİ GÜNLERİMİZ!
Türkiye'nin para politikasının yanlış olduğunu söyleyen Ali Babacan, “Para politikası yanlış. Merkez Bankası bağımsız değil ve bu yüzden yapması gereken müdahaleleri yapamıyor. Sadece dolar kurunu 7 TL'nin altında tutmak için bu ülkenin 120 milyar dolarını heba ettiler. Açık söyleyeyim bunlar bizim iyi günlerimiz. Merkez Bankası'nın üzerinden hükümetin eli çekilmedikçe ekonomi düzelmez.” şeklinde konuştu.