Gündem

Bursa’da okul bahçeleri çocukları serinletiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Neşeli Havuzlar Mutlu Çocuklar’ projesi kapsamında 3 ilçedeki 4 okul bahçesine kurduğu portatif yüzme havuzları ile okul bahçelerini adeta tatil köyüne dönüştürdü.

BURSA (İGFA) –  Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaz döneminde de okul bahçelerini havuzlarla renklendirdi.

‘Neşeli Havuzlar Mutlu Çocuklar’ projesi kapsamında; Osmangazi’de Lütfü Banuşoğlu İlkokulu ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş İlyas Genel İlkokulu, Yıldırım’da Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu ve Kestel’de Şehit Mustafa Kurt Ortaokulu bahçesine portatif yüzme havuzları kuruldu.

Yarı olimpik yüzme havuzlarına yakın olarak 12×24 metre ebatlarında ve 1.20 metre derinliğindeki havuzların yanı sıra, aynı alanda çocukların yaz tatilini keyifli atmosferde geçirebilmeleri için oyun ve spor alanları oluşturuldu. 26 Ağustos’a kadar devam edecek proje kapsamında, uzman eğitmenlerle 6-13 yaş aralığındaki çocuklara ücretsiz yüzme eğitimi veriliyor.

Proje kapsamında yaklaşık 5 bin çocuğun yüzme sporuyla buluşması hedeflenirken, Osmangazi ilçesindeki Şehit Jandarma Uzman Çavuş İlyas Genel İlkokulu bahçesi ise tam bir aquaparkı andırıyor. Yüzme eğitiminin yanında çocuklar, kaydıraklı havuzlarda gönüllerince eğleniyor. Eğitim dönemi boyunca zaman zaman isteksiz geldikleri okullarına bu kez büyük bir istek ve heyecanla koşan çocuklar, okul bahçesinde tatilin tadını çıkarıyor.