Ekonomi

Fiverr ve Upwork Üzerinden Dolar Kazanmak

İngilizce bilin ya da bilmeyin. Yabancı siteler üzerinden dolar kazanabilir, kur farkından dolayı normalin üstünde para kazanabilirsiniz. Bu makalede dolar kazanabileceğiniz 2 Freelancer sitesine değinecek, bu 2 sayfayı sizlere detaylı bir şekilde anlatarak bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmanızı sağlayacağız. Bunun yanında bu iki sayfanın arasında ne gibi farklar olduğundan bahsedeceğiz.

Freelancer Mesleği Nedir?

Freelancer çalışma şekli uzaktan çalışma modeli olarak karşımıza çıkıyor. Freelancer mesleği para kazanırken size birçok rahatlık sağlıyor. Bunun yanında Freelancer çalıştığınız zaman mesai saatlerinizi istediğiniz şekilde belirleyebiliyor, keyfinize göre hareket edebiliyorsunuz.

Fiverr

Fiverr sitesi şu an dünya üzerinde en çok talep gören Freelancer sitesi olarak karşımıza çıkıyor. Fiverr içerisinde yeteneğinizi bulmuş olduğunuz alan içerisinde dolar kazanabiliyorsunuz. Fiverr sitesini kullanabilmeniz için İngilizce seviyenizin çok iyi olması gerekmiyor. Sıfır ingilizceniz bile olsa bu site üzerinden para kazanabilirsiniz. Sıfır ingilizce ile para kazanmak istiyorsanız logo tasarımı gibi işler üzerinde çalışabilirsiniz. Eğer site içerisinde içerik yazarlığı yapmak istiyorsanız bunun için İngilizce testini geçmeniz gerekecek, belli bir oranda başarı göstermeniz istenecektir.

Sistem Nasıl Çalışır

Fiverr sitesi üzerinde para kazanabilmeniz için öncelikle Freelancer profilinizi oluşturmanız istenecektir. Profil oluşturduktan sonra kendi gig sayfanızı oluşturarak ilanınızı yayınlamanız gerekecektir. Bu sistem içerisinde ilanı veren kişi sizler olursunuz. Müşteriler sizin iş ilanınızı satın alarak sizinle iletişime geçerler. İletişim derken tam olarak telefon görüşmesinden bahsediyoruz. Eğer yapacağınız iş uzun zamanlı bir iş değilse bu durumda işi genelde mesajlaşma ile yaparsınız.

Upwork

Upwork sitesi Fiverr gibi dünya üzerinde oldukça popüler olarak kullanılan bir sayfa olarak karşımıza çıkıyor. Upwork sitesinin Fiverr sitesinden çok önemli bir farkı bulunuyor. Upwork sitesi içerisinde Freelancer çalışanları ilanlara teklif veriyor. Upwork sitesi içerisinde istemediğiniz kadar çalışma alanı bulunuyor. Upwork sitesi üzerinde birçok iş üzerinden para kazanmanız mümkün hale geliyor. Upwork içerisinde işe başlamanız için aynı Fiverr sitesinde olduğu gibi Freelancer profilinizi oluşturmanız gerekiyor. Upwork sitesinin Fiverr sayfasından bir önemli farkı da içerik yazarlığı yapacak kişileri sınava tabi tutmuyor olması.

Sistem Nasıl Çalışır?

Upwork üzerinde işinizi yaptıktan sonra site sizden belli bir oranda komisyon alacaktır. Paranızı kendi banka hesabınız üzerine çekebilirsiniz. Upwork sitesi üzerinde işlere teklif vermeniz için sınırlı bir hakkınız vardır. Site içerisinde daha yeniyseniz size belli bir sayıda bağlantı hakkı tanınacaktır. Bu bağlantı haklarını bitirene kadar işlere başvurabilir, bağlantılarınızın bitmesi durumunda yeni bağlantı satın alabilirsiniz.